Маша і Ведмідь – талісмани SportAccord Combat Games-2013

Організатори ІІ Всесвітніх ігор з єдиноборств, що відбудуться в жовтні 2013 року в Санкт-Петербурзі (Росія), представили офіційний талісман. Ним стали персонажі мультиплікаційного серіалу "Маша і Ведмідь".
Цей крок, за задумом організаторів, дозволить привернути увагу до змагань як дітей, так і їхніх батьків, а в перспективі – залучити до занять бойовими мистецтвами та спортом.

«У мультфільмів «Маша і Ведмідь» величезна аудиторія, – зазначив керівник Дирекції Всесвітніх ігор з єдиноборств-2013 Павло Журавльов, – Більшість переглядів цього мультсеріалу в Інтернеті припадає на чоловіків у віці від 33-х до 44-х років. Природно, вони дивляться його разом зі своїми дітьми. Маша і Ведмідь – ідеальний приклад взаємин дитини і дорослого, наставника та учня».

Маша і Ведмідь завдяки Інтернету тепер популярні не тільки в Росії, але й за кордоном. Вже зараз мультфільм переведений на 18 мов світу. Передбачається, що талісмани будуть популярні і у відвідувачів Ігор – будь-хто охочий зможе придбати сувенірну продукцію з їхнім зображенням.

«На Combat Games представлені офіційні види спорту міжнародних федерацій. На змаганнях такого рівня знаходять відображення поняття поваги, технічної майстерності і самовладання. Навіть наші прекрасні талісмани свідчать про ці цінності», – сказала під час прес-конференції дворазова чемпіонка світу з ушу Дар’я Тарасова.

Також було презентовано і логотип змагань, на якому зображено земну кулю з прапорами різних держав. Його доповнюють два елементи – руки, що утримують світ, і чорний пояс. Чорний пояс символізує найвищий ранг у бойових мистецтвах – адже на Іграх будуть виступати найсильніші майстри. Руки, що стиснуті в кулаках, демонструють готовність до захисту, а також символізують спортсмена, готового до поєдинку, повідомляє офіційний сайт Всесвітніх ігор з єдиноборств.

Додамо, що "SportAccord Combat Games-2013" проходитимуть у Санкт-Петербурзі з 18 по 26 жовтня 2013 року.
До програми змагань включено 15 видів спорту: самбо, сумо, карате, ушу, тайський бокс "Муай-Тай", кікбоксинг, джиу-джитсу, айкідо, бокс, фехтування, дзюдо, французький бокс "Сават", кендо, тхеквондо та боротьба.


Фото:

Нашi партнери