Жіноча збірна України вперше в історії виграла "золото" командного чемпіонату світу з шахів!

Жіноча збірна України перемогла на командному чемпіонаті світу з шахів, який цими днями триває в Астані (Казахстан).
У вирішальному матчі наші дівчата (Катерина Лагно, Наталія Жукова, Анна Ушеніна, Марія Музичук та Інна Яновська) розписали мирову з росіянками - 2:2. Цього результату сповна вистачило, аби гарантувати недосяжність від найближчих конкурентів у підсумковій таблиці.

Нагадаємо, що командний чемпіонат світу з шахів (ФІДЕ) відбувається кожні два роки, починаючи з 2007. Три чемпіонати поспіль перемогу неодмінно святкували китаянки, наші дівчата в 2007 та 2009 роках ставали бронзовими призерками.

Міністр молоді та спорту України Равіль Сафіуллін привітав наших спортсменок із блискучим виступом на чемпіонаті світу та побажав підкорення нових висот:"Прекрасні дівчата, шановні тренери! Від імені Міністерства молоді та спорту України щиро вітаю Вас, українських шахісток, всіх шанувальників улюбленої гри мільйонів із новим спортивним успіхом - перемогою на IV командному чемпіонаті світу з шахів серед жінок!Висловлюю своє захоплення Вашими успіхами та інтелектуальними здобутками, які демонструють, на що здатна Україна в різних областях діяльності людини.Гра в шахи завжди вважалася вершиною розумових здібностей людини.
Я щиро бажаю вам подальших успіхів та перемог на славу нашої Батьківщини.Ваша команда (спортсмени – Катерина Лагно, Анна Ушеніна, Марія Музичук, Наталія Жукова, Інна Яновська та тренери Михайло Бродський та Леонід Тимошенко) - добрий приклад для молоді, яка вчиться та набирається досвіду, запозичує найкращі спортивні та людські якості.Не зупиняйтеся на досягнутому, підвищуйте професійну майстерність, гартуйте спортивний характер. Зичу вам спортивної вдачі та підкорення нових висот!Щиро бажаю Вам та всім прихильникам шахів міцного здоров'я, щастя та нових звершень!"


Фото:

Нашi партнери