Турнір пам’яті футболістів Каховщини

17 березня 2013 року в спортивному залі Каховської ДЮСШ відбувся черговий традиційний відкритий турнір з футзалу серед ветеранів (40 років і старші), присвячений пам’яті футболістів Каховщини.
Цього року в турнірі взяли участь шість команд: збірна м. Каховки, «Тандем» (Таврійськ), «Скіф» (Нижні Сірогози), «Азовець» (Генічеськ), «Вікторія» (Асканія-Нова) та команда м. Армянська (АР Крим).
Турнір, організований відділом у справах сім’ї, молоді та спорту Каховської міської ради, проходив за підтримки ПрАТ «Чумак», ТОВ «Тройка» (мінеральна вода «Каховка») та організаційній підтримкиі Каховської ДЮСШ.

Учасники змагань та вболівальники під час відкриття змагань добрими словами згадали та вшанували хвилиною мовчання пам’ять футболістів Каховщини, які передчасно пішли з життя: Олександра Крупіна, Віталія Несіна, Ігоря Багацького, Сергія Норенка, Володимира Петрушенка, Анатолія Кисельова, Вадима Гая, Ярослава Вавріна, Олексія Дітятьєва, Юрія Литвина, Бориса Коваленка, Миколу Осіннього, Павла Гришкова, Анатолія Д’яченка, Віктора Бедимського та багатьох інших.

Команди-учасники жеребом були розподілені на дві групи, в яких зіграли за коловою системою. Всі ігри турніру пройшли у цікавій, безкомпромісній боротьбі. Ветерани футболу дещо втратили швидкісні кондиції, але вони з легкістю компенсувалися непоступливим характером, виконавською технікою та футбольними хитрощами.

Результати ігор у першій групі: Генічеськ – Таврійськ – 1:4, Асканія-Нова – Генічеськ – 4:4, Таврійськ – Асканія-Нова – 3:2, у другій групі: Нижні Сірогози – Каховка – 1:2, Нижні Сірогози – Армянськ – 1:4, Каховка – Армянськ – 6:3.

За підсумками попереднього етапу у стиковому матчі за третє місце зустрілися команда «Вікторія» (Асканія-Нова) і команда м. Армянська, яки зайняли у своїх групах другі місця. Цікавий поєдинок гідних суперників завершився перемогою «Вікторі» з рахунком 5:3.

У фінальному двобої турніру зійшлися переможці групових змагань – «Тандем» (Таврійськ) та збірна ветеранів м. Каховки. Гра проходила у рівній спортивній боротьбі. після першого тайму каховчане вели у рахунку – 1:0 та й ще не реалізували кілька чудових моментів у воріт суперників. У другому таймі футболісти «Тандему» зуміли зрівняти рахунок, а наприкінці матчу неприємний рикошет змусив вдруге капітулювати воротаря каховчан. Час, що залишився до кінця матчу, господарі турніру провели в безперервних атаках, але вдача цього разу була на боці команди з таврійська. Отже, перемігши  у фіналі з рахунком 2:1 команда «Тандем» з м. Таврійська стала переможцем традиційного відкритого турніру з футзалу серед ветеранів, присвяченого футболістам Каховщини 2013 року. Збірна ветеранів Каховки у складі Олександра Іванова, Олександра Саніна, Ігоря Бойко, Руслана Кошелєв, Олексія Шешені, Сергія Кашуліна, Валерія Баранова, Олександра Забари, Віктора Дзьоби та Валерія Стрєлкова -  на другому місці. Команда «Вікторія» (Асканія-Нова) – на третьому.

Команди-призери була нагороджена почесними дипломом і призами відділу у справах сім’ї, молоді та спорту та подарунками від ПрАТ «Чумак». Кращі гравці турніру були також відзначені дипломами і подарунками від торгової марки «Чумак».
Кращими футболістами змагань оргкомітет визнав:
- «Кращий воротар» - Олександр Іванов (Каховка);
- «Кращий бомбардир» - Ігор Хуторной (Асканія-Нова);
- «Кращий гравець турніру» - Андрій Нікіфоров (Армянськ);
- «Найдосвідченіший гравець» - Сергій Величко (Нижні Сірогози).

Високий організаційний рівень проведення турніру забезпечила бригада арбітрів у складі Віктора Чухрая, Олексія Шевченка, Романа Повха та Василя Росошика. Оргкомітет турніру висловлює подяку адміністрації Каховської ДЮСШ, Миколі Петровичу Крупіну та Володимиру Гладуну за надану допомогу у проведенні турніру.


Фото:

Нашi партнери