У Херсонській області у 2013 році упорядкують всі спортивні майданчики, що потребують ремонту

20 березня  відбулося засідання  Громадської гуманітарної ради при Херсонській обласній державній адміністрації, у якому взяли участь взяли участь науковці, представники духовенства, громадських і профспілкових організацій, засобів масової інформації, закладів освіти, культури, охорони здоров’я, фізичної культури і спорту.
Відкриваючи засідання  перший заступник голови облдержадміністрації-керівник апарату Вячеслав Білий зазначив, що 27 лютого цього року на розширеному засіданні Кабінету Міністрів України Віктор Федорович Янукович проголосив нові соціальні ініціативи, спрямовані на захист дітей. Вперше в Україні буде застосовано комплексний, системний підхід до розв’язання проблем підростаючого покоління, де однією з основних частин зініціатив є модернізація в області спортивних майданчиків.

На сьогодні, на Херсонщині налічується 2131 площинна спортивна споруда, у тому числі: 1417 спортивних майданчиків (з них 25 майданчиків зі штучним покриттям для ігрових видів спорту), 345 футбольних полів, 322 майданчика з тренажерним обладнанням (з них 12 гімнастичних містечок з тренажерним обладнанням), а також  47 тенісних кортів. 
Про це під час своєї доповіді зазначив начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Олег Кравець. Також він додав, що із зазначеної кількості 1199 споруд, або  56,3 %,  знаходяться на балансі загальноосвітніх навчальних закладів.

З метою ремонту та упорядкування вказаних спортивних об’єктів в області щорічно з 1 по 30 квітня проводиться місячник «Спорт для всіх – спільна турбота». Так, у 2012 році було упорядковано 1077 майданчиків (99,3% від усіх майданчиків в області, що потребували ремонту), на що було використано  591,5 тис. грн, з яких 293,4 тис. грн – позабюджетні кошти.

«У 2013 році під час місячника планується упорядкувати всі спортивні майданчики, що потребують ремонту», - наголосив Олег Кравець.

Щодо цього питання Громадською гуманітарною радою було прийняте рішення рекомендувати Департаменту освіти, науки, молоді та спорту обласної державної адміністрації, управлінню у справах сім’ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації, районним державним адміністраціям, міськвиконкомам вжити заходів щодо відновлення, реконструкції, облаштування спортивних майданчиків у населених пунктах області.


Фото:

Нашi партнери