У Києві назвали найкращих спортсменів 2012 року

У Києві відбулась церемонія вшанування найкращих атлетів України 2012 року «Герої спортивного року», і найкращими спортсменами були названі олімпійська чемпіонка з фехтування на шпагах Яна Шемякіна та олімпійський чемпіон з боксу Василь Ломаченко.

Серед лауреатів премії - майже всі герої минулорічних Ігор в Лондоні, а також представники тренерського корпусу. Так, найкращим тренером року став Володимир Морозов – старший тренер збірної України з академічного веслування, тренер жіночої четвірки парної – олімпійських чемпіонок. Саме його команда у складі Яни Дементьєвої, Анастасії Коженкової, Наталії Довгодько, Катерини Тарасенко визнана найкращою командою року.

Сенсацією року визнаний олімпійський чемпіон з важкої атлетики Олексій Торохтій.

Приз «За волю до перемоги» отримав веслувальник Юрій Чебан
- бронзовий призер Ігор XXIX Олімпіади 2008 року в Пекіні, чемпіон Ігор XXX Олімпіади 2012 року в Лондоні, призер чемпіонатів світу. 

Олімпійською надією України було визнано естафетну команду з біатлону – переможниць юнацького чемпіонату світу Анастасію Меркушину, Юлію Бригинець та Юлію Журавок.

Перемогу у номінації «Разом з олімпійцями» (неолімпійські види спорту) отримала шахістка Анна Ушеніна, яка стала чемпіонкою світу в індивідуальному та командному заліках.
 
У номінації «Сильні духом» перемогла Наталія Прологаєва - триразова чемпіонка, срібна призерка Паралімпійських ігор в Лондоні з плавання серед спортсменок з ураженням опорно-рухового апарату, рекордсменка світу, Європи та Паралімпійських ігор, найкраща спортсменка української збірної за підсумками виступів на Паралімпійських іграх та найкраща серед жінок.

У номінації «Спортивна слава України» (ветерани) цього року були відзначені Олена Бризгіна та Григорій Крісс.

Не менш важливою була й номінація «Спортивний організатор року», де переміг президент Федерації боксу України Володимир Продивус. Він нагороду отримав за створення сприятливих умов для підготовки та успішного виступу національної збірної України з боксу на Олімпійських іграх, де команда боксерів здобула 5 нагород.

Олімпійськиї чемпіон з  боксу Олександр Усик  переміг у номінації «Народний вибір»

Звісно, жодного «героя спортивного року» організатори не могли відпустити з порожніми руками. Кожен переможець номінації отримав престижні нагороди – диплом та статуетку, а також подарунки від компаній МТС Україна, Боско і Прем'єр готелі, а найкращі спортсмен, спортсменка та тренер – ще й грошову премію від НОК обсягом 50 000 гривень.

Нагороди переможцям вручали члени Міжнародного олімпійського комітету Ун Чан та Ю Зайкін, які прибули до України по запрошенню свого колеги Сергія Бубки і відвідали церемонію, олімпійські чемпіони Ірина Мерлені, Наталія Добринська та Олександр Волков, Віктор й Олена Пінчуки – засновники однойменного благодійного фонду, а також інші почесні гості церемонії.

Як і кожне справжнє українське свято, церемонія «Герої спортивного року» не обійшлася без яскравої концертної програми. Своїми виступами численних глядачів порадували переможниця Євробачення Руслана та майбутня учасниця цього престижного співочого форуму Злата Огнєвіч, оперна діва Олена Гребенюк та інші талановиті виконавці нашої країни. 

Нагалужмо, що премія «Герої спортивного року» є спільним проектом Національного олімпійського комітету України та Академії спорту. Нагородження лауреатів відбувається щорічно.

НОК України  http://www.unian.ua/news/562823-u-kievi-nazvali-naykraschih-sportsmeniv-2012-roku.html


Фото:

Нашi партнери