VIII Міжнародний турнір з боксу пам'яті Миколи Мангера

У Херсоні відбувся VIII Міжнародний боксерський турнір пам'яті майстра спорту СРСР Миколи Мангера. У турнірі, що тривав 4 дні, взяли участь 116 боксерів з 11 країн світу: України, Вірменії, Грузії, Азербайджану, Туреччини, Єгипту, Казахстану, Киргизстану, Узбекистану, Молдови й Росії.  Останні привезли молодіжний склад 19-21 років. Дуже важливо, що приїхали саме перші номери цих країн. Боксери спробували свої сили в Херсоні перед поїздкою на чемпіонат у Мінськ, а представники азіатських країн включили змагання в підготовку до Азіатських ігор.

Українські боксери завоювали  4 золоті, одну срібну і  11 бронзових медалей.

У фіналі турніру пройшло 9 боїв, частина з яких були завершені достроково. Один із запланованих боїв не відбувся – турецький спортсмен не вийшов на ринг.

У категорії до 49 кг переможцем оголошений Хасанбай Дусматов (Узбекистан), у категорії до 52 кг – Бахтовар Назиров (Росія), у категорії до 56 кг – Жавід Чалабієв (Азербайджан), у категорії до 60 кг – Павло Іщенко (Україна, Херсон, тренер О.Іщенко), у категорії до 64 кг – Григорій Лизуненко (Росія), у категорії до 69 кг – Олег Зубенко (Україна, Херсон, тренери В.Колесніков та І.Прудніков), у категорії до 75 кг – Євген Хитров (України) а херсонець  у категорії до 81 кг – Олександр Ганзуля (Україна), у категорії до 91 кг – Рустам Тулаганов (Узбекистан), у категорії понад 91 кг – Жан Кособуцький (Казахстан).
Кращим боксером турніру
суддівсько. Колегію визнаний  казахський спортсмен Бахітжон Кожабеков.
Ще один херсонець - вихованець тренера В.Дзядевича -  Максим Задорний (вагова категорія 75 кг) зайняв ІІІ місце. 

Довідка: Микола Мангер (27.04.1932 - 01.12.2005) - майстер спорту СРСР з боксу, суддя всесоюзної категорії, чемпіон СРСР з боксу, один з перших суддів  Україні, що одержав всесоюзну категорію.


Фото:

Нашi партнери