Каховка. Операція «Човнярська станція»

Акцію з такою назвою задумали і реалізують небайдужі каховчани, члени молодіжних громадських організацій міста. Кожен рік вони навесні збираються на човнярській станції дитячо-юнацької спортивної школи, готують човни до сезону, для того щоб і самим походити по акваторії Каховського водосховища на ялах, байдарках і баркасах, на веслах і під вітрилами, і щоб юні жителі міста теж мали змогу прилучитися до цього захопливого виду спорту.

 «Саме в спадковості поколінь сила нашого гуртка» - впевнений тренер Олександр Пенєзов, Адже похмурим лютневим днем (6 лютого) на території човнярської станції зібралися Сергій Клименко, якому 54 роки і стаж занять водними видами спорту налічує десятки років, Володимир Колпаков, Сергій Черепко, Григорій Мінський, Максим Сорокін, які займаються тут більше 15 років кожен, Віталій Бедимський, якому отримані навички дуже допомогли у строковій службі на ракетному катері «Каховка» ВМС ЗСУ.

А поряд юні вихованці, які тільки починають свій шлях на воді. Ініціатива молоді в цьому році підтримана і керівництвом ДЮСШ (директор Віктор Чухрай), і відділом в справах сім’ї, молоді та спорту (начальник Віктор Зубков) і Херсонською громадською організацією «Фундація сприяння громадських ініціатив», чий керівник Євген Криницький особисто взяв участь у заході, а організація надала у грудні 2013 року міні-грант для ремонту човнів у рамках проекту «Розвиток громадянської активності молоді на рівні територіальних громад».

Мета проведення конкурсу – сприяти розвитку громадянської активності молоді і створення умов для укріплення організаційної можливості місцевих громадянських ініціатив на території Миколаївської та Херсонської областей. Виконання проекту тільки розпочалося, попереду багато роботи. А під час толоки, і після неї, біля смачного козацького куліша, тільки і розмов було про майбутні походи і мандрівки, до яких жваво залучилися і Евген Криницький, який поділився планами літнього дитячого табору на території Кам’янської Запорозької січі, і Володимир Колпаков, лідер МГО «Парус» розповів про плани літніх водних походів своєї організації.

Тож попереду нові пригоди, веселе і повне несподіванок життя каховської юні. І, мабуть, саме з таких небайдужих волонтерів і виростають справжні люди.

Джерело: http://kakhovka-rada.gov.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=2785:2013-02-11-13-08-19&catid=3&Itemid=86


Фото:

Нашi партнери