Зимовий чемпіонат України з легкоатлетичного кросу

30-31 березня 2013 року в лісовій зоні (дослідна станція Цюрупинського лісництва) м. Цюрупинська проведено зимовий чемпіонат України з легкоатлетичного кросу. У змаганнях взяли участь 260 спортсменів з 20 регіонів України.

Дистанції визначалися залежно від статі та вікової категорії, в якій змагалися спортсмени.
Так, 15-літні дівчата і юнаки бігли по 1 км. Тетяні Кравченко з Херсонської області для подолання цієї дистанції знадобилося 3.27 хв, а Віталію Житовозу з Київської області - 2.58 хв. Вони й стали чемпіонами України.
Дівчата у віці до 17 років змагалися на дистанції 2 км. Швидше із цим завданням упоралася представниця Київської області Антоніна Ільчик (6.58 хв). Юнакам у цій віковій категорії належало пробігти 3 км. Богдан Шкильнюк з Миколаївської області витратив на дистанцію 9.48 мін і отримав золоту медаль чемпіонату.

Молодіжна до доросла команди змагалися два дні. У перший день команди долали 4 км, у другій вийшли на старт 8 і 10 км.

Серед молоді 4 км швидко пробігла Ганна Дункан з Криму (14.37 хв), а у чоловіків в цій віковій категорії переміг Єгор Жуков з Донецької області (12.32 хв).

Вікторія Погорєльськая з Харківської області впевнено виграла дистанцію 8 км (29.40 хв), а Валентина Кліярська з Миколаївської області фінішувала слідом (30.15 хв).

На 10-кілометровій дистанції першим дістався до фінішу учасник чемпіонату Європи-2013 в приміщенні Іван Стребков з Тернопільської області (32.42 хв), другим став Ігор Порозов з Дніпропетровської області (32.51 хв).

Вікторія Погорєльська оформила «золотий дубль», вигравши ще й забіг на 4 км серед жінок (14.21 хв). Чотирма секундами їй поступилася ще одна представниця Харківської області Наталія Батрак. А Валентина Кілярська стала третьою (14.33 хв).

Чемпіонкою України з бігу на 8 км стала Юлія Шматенко з Херсонської області (32.13 хв). Ганна Восколович з Харківської області -  друга (32.21 хв), а Олександра Олійник з Миколаївської області  фінішувала третьою (32.34 хв).

У чоловіків на 4-кілометровій дистанції представники Донецької області зайняли перше місце -  Павло Верецький (12.24 хв) та друге -  Ілля Сухарєв (12.27 хв). Третім був Василь Коваль з Житомирської області (12.33 хв). У двох секундах позаду - Володимир Кіц (Київська обл.).

Дистанцію 10 км впевнено виграв Олександр Матвійчук з Хмельницької області (31.01 хв). Богдана Семеновича з Київської області, він залишив в 40 секундах позаду. Ігор Гелетій з Івано-Франківської області, щоб виграти «срібло», не вистачило лише секунди – він третій.

Завершувалися змагання естафетою 4х1 км. Перемогла в них команда Херсонської ДЮСШ «Україна»  у складі Олександри Шаповал, Катерини Зайченко, Іллі Гриценка і Євгена  Багенка  (12.27 хв.). Команда Київської області (Антоніна Ільчик, Марія Ходаковська, Ярослав Базалій і  Владислав Гончаренко ) фінішувала другою (12.30 хв). Третіми стали атлети Херсонської ДЮСШ «Золота нива»  (Анастасія Жмурко, Аліна Харина, Ігор Шлюмченко і Павло Красман) 12.53 хв.

Загальнокомандне місце серед областей України зайняли легкоатлети Київської області, ІІ місце посіли спортсмени Дніпропетровської області,   ІІІ місце – представники м. Києва.
Спортсмени збірної команди Херсонської області були представлені на всіх дистанціях та за підсумками змагань завоювали IV загальнокомандне місце.

Фотозвіт у розділі "Фотогалерея" 


Фото:

Нашi партнери