Завершилася І Всеукраїнська учнівська олімпіада з фізичної культури і спорту

24-27 березня 2013 року на базі Харківського обласного вищого училища фізичної культури і спорту вперше проведено Всеукраїнську учнівську олімпіаду з навчального предмету «Фізична культура» за участю  54 учнів  11-х класів з усіх регіонів України.

Протягом 2-х днів учасники проявляли себе як в теоретичному турі олімпіади, так і в змаганнях з баскетболу, волейболу, гандболу, гімнастики, легкої атлетики, туризму й футболу.

Так, 25 березня 2013 року учасники олімпіади продемонстрували свої знання на теоретичному турі. Цього ж дня пройшли змагання з волейболу, футболу, гандболу та баскетболу,  відбулася зустріч керівників учнівських команд із почесним громадянином м. Харкова, доцентом Харківської державної академії фізичної культури, заслуженим майстром спорту Бершовим Сергієм Ігоровичем; організовано екскурсію містом Харків.

Результати теоретичних і практичних завдань олімпіади показали, що учасники усіх областей володіють знаннями щодо теорії фізичного виховання і спорту та професійно-прикладними уміннями й навичками із запропонованих видів спорту за шкільною програмою.

Найкращі результати були продемонстровані з розділу «Теорія фізичного виховання» та «Долікарська допомога». Високий теоретичний рівень конкурсанти показали з туризму, баскетболу, основ олімпійських знань.

Результати теоретичного туру засвідчили, що переважна частина учасників олімпіади продемонстрували достатній та високий рівень володіння предметом.
Учасник з Херсонської області Вдовиченко Віталій виборов ІІІ місце.

Довідка. Починаючи з 2012/2013 навчального року започатковано щорічне проведення Всеукраїнської учнівської олімпіади з фізичної культури і спорту. Учнівська олімпіада з фізичної культури проводиться в чотири етапи:
І етап – олімпіада в загальноосвітніх навчальних закладах - жовтень;
ІІ етап районний (міський) – листопад-грудень;
ІІІ етап обласний – січень-лютий;
ІV етапи Всеукраїнський – березень-квітень. Беруть участь переможці обласних олімпіад. Кожний регіон представляє лише 2 людини: хлопчик і дівчинка.
Олімпіада з фізичної культури проводиться у два тури:
І тур-практичне завдання;
ІІ тур - теоретико-методичне завдання.
Конкурсні практичні іспити складаються із виконання фізичних вправ базової частини програми з фізичної культури за різними модулями. Практична частина проводиться окремо серед хлопців і дівчат.


Фото:

Нашi партнери