На стадіона "Кристал" - нові стільці

27 січня 2011 року в газеті міської ради «Херсонський вісник» опубліковано оголошення про залучення благодійних коштів до процесу закупки та встановлення 1,5 тис. стільців. На оголошення відгукнулись небайдужі херсонські бізнесмени, депутати міської ради Ростислав Маршак, Геннадій Гірін, Віктор Шевчук, Олександр Калюжний, Юрій Цепелєв. Спільними зусиллями вони запланували найближчим часом встановити більше ніж 250 стільців.

1 лютого міський голова Володимир Сальдо взяв участь у встановленні на стадіоні «Кристал» новеньких пластикових стільців європейського зразка, придбаних на благодійні кошти херсонських меценатів. До речі, у 2010 році 200 стільців на стадіоні були встановлені за особисті кошти начальника управління молоді та спорту Юрія Кліментенка.

Встановлення 1,5 тис. пластикових стільців для розміщення футбольних вболівальників, а також ремонт туалетних приміщень є основними умовами для проходження атестації експертної комісії Федерації футболу України. Роботи мають бути проведені до 10 березня 2011 року. Атестація відбудеться у травні 2011 року, а вже у вересні 2011 футбольна команда «Кристал» (Херсон) зможе взяти участь у ІІ лізі чемпіонату України з футболу.

Міський голова поставив завдання перед відповідними службами виконати умови атестації до квітня п. р. Крім того, він доручив розглянути можливість встановлення до кінця року стільців, щоб їх загальна кількість досягла 7 тисяч. "Вважаю, що це завдання можна виконати протягом року, тим більше, що підтримка та розвиток спорту в м. Херсоні є одним із пріоритетних напрямків Програми соціально-економічного розвитку нашого міста. Для цього слід залучати як бюджетні, так і позабюджетні кошти, тож залучення якомога більшої кількості меценатів буде дуже доречним", - зазначив В.Сальдо.
Він також наголосив, що херсонські меценати, які зроблять свій внесок в облаштування глядацьких трибун стадіону, зможуть не лише зробити добру справу на благо рідного міста, а й показати позитивний приклад іншим, адже на стільці може бути вказано ім’я мецената. Крім того, по завершенні відповідних робіт біля входу до стадіону розмістять табло з переліком прізвищ всіх меценатів.

Заходи з підготовки стадіону та футбольної команди «Кристал» до участі у ІІ лізі чемпіонату України з футболу здійснюються в рамках Програми відродження та розвитку футболу на базі ФК «Кристал», затвердженої за ініціативи міського голови В.Сальдо у грудні минулого року міською радою. Нею передбачено фінансування тренувальних зборів та участь ФК «Кристал» у змаганнях, таких як чемпіонат України серед аматорів, а також участь у другій лізі чемпіонату України з футболу.
Фінансування заходів - 700 тис. грн. (За матераіалами сайту Херсонької міської ради)


Фото:

Нашi партнери