Визначені дати проведення та види спорту I Європейських ігор-2015

В столиці I Європейських ігор-2015 – Баку (Азербайджан), зі своїм першим візитом перебуває Координаційна комісія Європейських Олімпійських Комітетів на чолі з президентом ЄОК Патріком Хіккі.

До її складу входить і член комісії ЄОК з підготовки та проведення Європейських юнацьких Олімпійських фестивалів, керівник служби президента НОК України Юрій Тамм.

«До старту Ігор залишилося дуже мало часу - два роки, і за цей час необхідно провести величезну роботу. Проте нинішні досягнення Азербайджану в підготовці до змагань нас радують. Ми відвідали спортивні комплекси, які вже є в Баку, бачили олімпійське селище Європейських ігор, де створені фантастичні умови для спортсменів. Проте є ще багато роботи, яку потрібно зробити», - наголосив голова Координаційної комісії Спірос Капралос.

Планується, що участь у змаганнях візьмуть понад 6300 атлетів, які представлятимуть такі види спорту: стрільба з лука, бадмінтон, баскетбол, веслування на байдарках і каное, водні види спорту, велоспорт, фехтування, футбол, гімнастика, дзюдо, карате, стрільба, настільний теніс, тхеквондо, триатлон, волейбол, боротьба.

За словами президента ЄОК Патріка Хіккі, даний список є ще не остаточним, наразі ведуться переговори з деякими федераціями, зокрема з федераціями легкої атлетики та боксу.

Вже найближчим часом будуть розроблені правила відбору спортсменів для участі в Європейських іграх, які будуть розіслані всім національним олімпійським комітетам Європи.

Тож I Європейські ігри пройдуть у Баку з 12 по 28 червня 2015 року.

НОК України


Фото:

Нашi партнери