НОК України приєднався до Брайтонської декларації

14 травня президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка поставив свій підпис під Брайтонською декларацією «Жінки та спорт», тим самим засвідчивши, що зі свого боку НОК України підтримує і дотримуватиметься задекларованих ініціатив.

Церемонія підписання відбулась за участю виконавчого директора НОК України Наталії Коваленко, голови Комісії НОК України «Жінки та спорт» Олени Говорової та членів комісії.

Головна мета декларації полягає у розвитку спортивної культури, що дозволило б максимально ефективно залучати жінок в усі аспекти спортивної діяльності.

«Слід відзначити, що Національний олімпійський комітет України вже активно йде по цьому шляху. І в НОК України жінки займають провідне місце. А тому підпис, який я сьогодні поставив під цією декларацією - знак солідарності і заклик до всіх дотримуватись гендерних принципів», - наголосив Сергій Бубка.

Нагадаємо, що статистика олімпійських медалей говорить про те, що саме жінки завойовують близько 60% від загальної кількості наших олімпійських нагород. У наступному році у Фінляндії планується проведення Всесвітнього форуму жінок спорту, а тому українській делегації буде про що розповісти та поділитися досвідом зі своїми колегами.

«Ми завжди відкриті до співпраці з усіма, хто підтримує наше прагнення за допомогою спорту об'єднати людей», - резюмував головний президент НОК України.Сергій Бубка також подякував голові Комісії НОК «Жінки та спорт» Олені Говоровій та членам Комісії за той вклад, який вони вносять в спільну справу і в розвиток спорту зокрема.

НОК України


Фото:

Нашi партнери