Велосипедисти у Херсоні показали свою згуртованість і масовість

25 травня у м. Херсоні відбувся масовий велопробіг з нагоди Велодня, що відзначається в Україні  в останню суботу  травня щорічно.

Велодень у Херсоні почався рано вранці  з організованого збору учасників у районах міста, які потім зібралися на Привокзальній площі, дивуючи мешканців міста своєю кількістю. Від  площі у супроводі машини ДАІ учасники велопараду проїхали по проспекту  Ушакова  та вулиці  Перекопської  до ККЗ «Ювілейного».

Понад 260 учасників взяли в ньому участь, найменшому з яких виповнився рік. Привітати велосипедистів зі святом спорту прийшла і в.о. міського голови Зоя Бережна. Вона запевнила присутніх у тому, що міська влада буде й далі підтримувати спортсменів. Крім того, за її словами, до Дня міста в Херсоні повинні з’явитися велодоріжки.
- Ваша думка в цьому питанні, мабуть, найважливіша, – сказала Зоя Бережна. - Будь ласка, внесіть свої пропозиції, де буде зручніше розмістити велодоріжки. Велосипедний спорт стає все більш розповсюдженим, багато херсонців пересаджуються на велосипеди. Наше завдання підтримати їх у цьому та створити всі умови для зручного пересування по місту.

У свою чергу, учасники марафону поділилися з в.о. мера своїми планами: найближчим часом велосипедисти готові обладнати паркування для свого транспорту. Причому зробити вони це готові за свої власні кошти, не залучаючи фінанси з міського бюджету.

До речі, Велодень у Херсоні проводиться вже в четвертий раз, але вперше ця акція була такою масовою - більше 260 учасників. На Херсонському велофорумі зареєстровано більше 1000 чоловік, але активними залишаються  20 відсотків.  Реклама Велодня дала результат, сподіваємося, що активних велосипедистів у місті стане більше.

Фотозвіт можна подивится тут http://pik.ua/photos/url/v_hersone_proshel_veloprobeg  та http://www.0552.ua/news/322272


Фото:

Нашi партнери