Сергій Бубка – претендент на посаду президента Міжнародного Олімпійського Комітету

Сьогодні в Санкт-Петербурзі, де триває засідання SportAccord – глобального форуму, що зібрав всі найвпливовіші міжнародні спортивні організації світу, Сергій Бубка оголосив про своє рішення балотуватися на посаду президента Міжнародного Олімпійського Комітету – головної спортивної організації світу.

Ця заява була зроблена незабаром після того, як Сергій Бубка був переобраний до Ради Асоціації літніх олімпійських міжнародних федерацій (ASOIF) на Генеральній Асамблеї організації.

«Я почав свою міжнародну спортивну кар'єру саме тут, в Петербурзі, коли кваліфікувався на чемпіонат світу 1983 року в Гельсінкі і тому саме тут хотів би оголосити про свою кандидатуру на пост президента МОК», - зазначив Сергій Бубка.

«Я щасливий, що все своє життя присвятив спорту. З дитинства мріяв стати олімпійцем і моя мрія здійснилась. Протягом всього життя мені пощастило відчути спорт в різних ролях – як атлет, керівник власного спортивного клубу, що надавав можливості для розвитку юним атлетам, в ролі бізнесмена, члена Міжнародного Олімпійського Комітету, президента Національного олімпійського комітету, віце-президента Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій, Посла ЮНЕСКО. Впевнений, що весь цей вагомий досвід надав мені сильну платформу для подальшого руху вперед», - наголосив Сергій Бубка.

Він додав: «Це величезна честь служити олімпійському руху. Я глибоко вірю в цінності олімпійського руху і його силу покращити життя в усьому світі. Скрізь, де я буваю, прагну донести молодим людям, яку важливу роль спорт повинен відігравати в житті кожного. Спорт є спільною мовою, яка руйнує бар'єри і зміцнює повагу, об'єднує та несе добро. Ми повинні продовжувати залучати молодь до спорту, до активного способу життя. Ми повинні використовувати спорт як інструмент для навчання юного і майбутніх поколінь, і ми повинні знайти нові шляхи подолання тих, хто обманює через допінг або через договірні матчі, ми повинні сприяти збереженню навколишнього середовища, і ми повинні використовувати олімпійські цінності як могутню силу добра в глобальному масштабі».

Відзначимо, що вибори президента МОК відбудуться під час 125-ї Сесії Міжнародного Олімпійського Комітету 10 вересня цього року в місті Буенос-Айрес (Аргентина).

Для інформації: Сергій Бубка має широкий спектр досвіду, будучи членом МОК з 1999 року. Він є членом Виконавчого комітету МОК, почесним членом Комісії атлетів МОК після того, як очолював цю Комісію протягом восьми років. Сергій Бубка був головою Координаційної комісії МОК з підготовки І Юнацьких Олімпійських ігор 2010 року в Сінгапурі. Нині він є членом Антуражної комісії МОК, членом Координаційної комісії Ігор XXXI Олімпіади в Ріо-де-Жанейро в 2016 році, а також віце-президентом Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (ІАAF). З 2005 року Сергій Бубка очолює Національний олімпійський комітет України. Бубка – Олімпійський чемпіон зі стрибків з жердиною, який встановив 35 світових рекордів і 10 разів вигравав чемпіонати світу з легкої атлетики.

НОК України


Фото:

Нашi партнери