Представлено медалі Олімпійських ігор в Сочі 2014

Оргкомітет «Сочі-2014» презентував Олімпійські і Паралімпійські медалі, за які боротимуться учасники Ігор.

Почесними гостями урочистого заходу стали голова Координаційної комісії Міжнародного Олімпійського комітету Жан-Клод Кіллі, виконавчий директор Міжнародного Паралімпійського Комітету Хав'єр Гонсалес і глава Оргкомітету «Сочі-2014» Дмитро Чернишенко.

Медалі виконані в яскравому, оригінальному дизайні і продовжують єдину стилістику перших в історії Росії зимових Ігор.

Золотисті промені сонця заломлюються крізь призму засніжених верхівок гір, тепле море поруч з морозним льодом також втілені у медалях. Ці контрасти природи майбутньої олімпійської столиці назавжди залишаться з чемпіонами та призерами змагань.

За допомогою гравіювання на нагороди нанесено фірмове «клаптева ковдра» - образ Ігор 2014 року - символізує різноманіття культурних традицій російських народів.

Незвичайне поєднання металу і полікарбонату надає виробам легкість і самобутню красу. На лицьовій стороні медалі зображені Олімпійські кільця. На зворотному боці - назва виду змагань англійською мовою і емблема Ігор «Сочі 2014». Офіційна назва Ігор російською, англійською та французькою мовами розміщена на реверсі.

Ігри в Сочі стануть рекордними за кількістю представлених видів змагань, у зв'язку з чим буде виготовлено рекордну кількість комплектів медалей - близько 1300 штук.

Комплект призових медалей «Сочі 2014» традиційно включає в себе бронзову, срібну та золоту нагороди. Залежно від ґатунку, вага Олімпійських медалей варіюється від 460 до 531 грамів. Товщина кожної медалі - 10 мм, діаметр - 100 мм.

Дизайн медалей розробили молоді російські дизайнери. Виготовлення однієї медалі в середньому займає 18 годин.

НОК України


Фото:

Нашi партнери