На Херсонщині обговорені проблеми формування здорового способу життя

30 травня кращі представники профілактичного напрямку в медицині –  37 докторів медичних наук, представники всіх регіонів України, а також Білорусії та Казахстану зібрались в м. Херсоні на щорічній Міжнародній науково-практичній конференції «Актуальні проблеми формування здорового способу життя та використання оздоровчих технологій».

Дана Конференція була організована Українським інститутом стратегічних досліджень Міністерства охорони здоров’я України, Українським медичним центром спортивної медицини МОЗ України та спільно з Херсонським обласним центром здоров’я та спортивної медицини. 

«Здоровий спосіб життя на понад 50% визначає стан здоров’я населення, а рівень надання медичної допомоги лише на 10-15%, саме тому основний акцент нашої роботи сьогодні - формування здорового способу життя, активне впровадження та використання оздоровчих та реабілітаційних технологій», - зазначив Валентин Підвисоцький, звертаючись до присутніх. 

ійсно, за словами фахівців, медико - демографічна ситуація, яка склалася останнім часом в Україні, свідчить про незадовільний стан здоров’я населення, що проявляється в низькій народжуваності, порівняно з високим рівнем смертності, насамперед чоловіків працездатного віку, від’ємному природному прирості населення, скороченні середньої тривалості життя. Саме на профілактиці неінфекційних захворювань, як основного чинника смертності, серед загального населення наголошує Президент України Віктор Янукович в рамках реалізації програми «Україна для людей».

Так, на думку д.м.н., професора, заступника директора Українського інституту стратегічних досліджень МОЗ України Юрія Ященка, питання профілактики та організації здорового способу життя має велику актуальність для населення.  

На його думку, для досягнення зазначених цілей необхідні комплексний підхід та рішучі дії органів влади всіх рівнів, кожного громадянина щодо зменшення шкідливого впливу на здоров’я основних факторів ризику: тютюну, алкоголю, нераціонального харчування, недостатньої рухової активності та інших чинників. 

Тому, саме закріплення в суспільстві ідеології здорового способу життя сьогодні є одним з стратегічних напрямків державної політики в Україні щодо збереження, зміцнення та поліпшення здоров’я суспільства.

У роботі конференції взяв участь директор обласного центру фізичного здоров"я населення "Спорт для всіх" Сергій Ротонос.


Фото:

Нашi партнери