Фінал «Олімпійського лелеченя» стартував в «Артеку»

2 червня у Міжнародному Дитячому Центрі «Артек» за участю почесних гостей, олімпійських чемпіонів, команд-учасниць та артеківців відбулось урочисте відкриття III Всеукраїнського спортивно-масового заходу серед дітей «Олімпійське лелеченя».

Міністр молоді та спорту України, перший віце-президент НОК Равіль Сафіуллін, Олімпійський чемпіон, віце-президент Національного олімпійського комітету Валерій Борзов, голова регіонального відділення НОК Євген Михайлов, міністр освіти, науки, молоді та спорту АР Крим Наталія Гончарова та директор МДЦ «Артек» Олена Піддубна разом з дітлахами стали свідками справжнього олімпійського свята.

«Сьогодні на гостинній Кримській землі зібрались самі розумні, сміливі, спортивні діти. Бажаю, щоб під час усіх змагань ви проявили свої найкращі якості і нехай переможе найсильніший», - відкриваючи фінал «Олімпійського лелеченя» побажав Равіль Сафіуллін.

В свою чергу Валерій Борзов відзначив, що Національний олімпійський комітет запропонував унікальну програму, в якій поєднуються творчість, інтелект, спорт. «Дякую всім, хто приймає участь в реалізації цього спортивного свята, успіхів та гарної перспективи в майбутньому», - наголосив віце-президент НОК.

Почесне право підняти прапори України, Національного олімпійського комітету та «Олімпійського лелеченя» було надано Олімпійським чемпіонам з веслування на каное Юрію Чебану, з вільної боротьби Ірині Мерлені та з веслування на байдарках Інні Осипенко-Радомській.

Які Олімпійські ігри без клятви спортсмена, параду команд та запалення олімпійського вогню? Капітани команд разом з бронзовими призерками з легкої атлетики Ігор-2012 Олесею Повх та Марією Ремень провели традиційну процедуру і запалили у чаші вогонь, який об'єднав усіх під символом п'яти кілець.

Всеукраїнський фінал «Олімпійського лелеченя» офіційно відкрито. Тож тепер протягом 5 днів на дітей чекатимуть зустрічі з уславленими олімпійцями, різноманітні конкурси та вікторини, естафети, а також непідробні емоції та запеклі баталії на справжніх спортивних аренах.

НОК України
 


Фото:

Нашi партнери