Підсумки проведення в області у 2013 році Всеукраїнського місячника «Спорт для всіх – спільна турбота»

На виконання нових соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича щодо модернізації спортивних майданчиків  з метою поліпшення умов для регулярних занять оздоровчою фізичною культурою і масовим спортом різних соціальних і вікових груп населення, активізації процесів будівництва, ремонту та  облаштування простіших спортивних споруд, майданчиків за місцем проживання та у місцях масового відпочинку протягом квітня 2013 року в області проведено Всеукраїнський місячник «Спорт для всіх – спільна турбота» (далі - Місячник), основним завданням якого було упорядкування та облаштування простіших спортивних майданчиків напередодні весняно-літнього сезону за участю  широкої громадськості.

Організаційними комітетами на місцях були визначені спортивні споруди і спортивні майданчики в місцях проживання та відпочинку населення, навчальних закладах, і рекомендовано підприємствам, організаціям та установам, які є власниками спортивних споруд і майданчиків, вжити заходів щодо  їх відновлення та облаштування.

Згідно з інформаціями районних державних адміністрацій і міськвиконкомів у ході Місячника упорядковано 958 майданчиків, тобто  100% від усіх майданчиків в області, що потребували ремонту.

Загальна кількість населення Херсонської області, яка взяла участь в упорядкуванні та облаштуванні спортивних споруд, склала близько  82,3 тис. чол. (7,7% від загальної кількості населення області).

Кошторис витрат на проведення Місячника по області склав 566,9 тис. грн, з яких 416,4 тис. грн  - позабюджетні кошти.

Для агітаційної та пропагандистської підтримки Місячника  волонтерами та учнівською молоддю були розповсюджені 1000  плакатів та 1500 листівок.

Інформації про хід  проведення  Місячника «Спорт для всіх – спільна турбота» розміщено на офіційних сайтах Херсонської обласної державної адміністрації, Каховської і Херсонської міських рад, Білозерської. Великолепетиської, Верхньорогачицької, Високопільської, Горностаївської, Іванівської,  Новотроїцької, Скадовської райдержадміністрацій, Херсонського обласного центру «Спорт для всіх» в мережі Інтернету (24 повідомлень з фото).

За підсумками проведення в області Місячника організаційним комітетом визначені фізкультурно-спортивні організації районів і міст, які стали переможцями цього заходу. Перше місце зайняла  фізкультурно-спортивна організація Горностаївського району, на другому місці – Верхньорогачицький район, третє місце поділили   Великоолександрівський  і  Новотроїцький райони.

Грамотами та подяками відзначені Херсонська міська організація фізкультурно-спортивного товариства «Спартак»,  найкращі організації  і активні учасники Місячника Нижньосірогозького, Великоолександрівського, Високопільсьского і Новотроїцького районів і м. Каховки.

До нагородження пам’ятною  медаллю Всеукраїнського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» за організацію та проведення  у 2013 році Місячника  на території Херсонського області  Оргкомітетом   представлені  кандидатури 28 найактивніших волонтерів Горностаївського, Великоолександрівського, Верхньорогачицького і Новотроїцького районів та м. Каховки. Нагородження проводитиметься в урочистій обстановці в день проведення відповідних масових заходів на цих територіях.


Фото:

Нашi партнери