Стипендії видатним діячам фізичної культури і спорту України

Президент України Віктор Янукович призначив державні стипендії видатним діячам фізичної культури і спорту.  Про це йдеться у відповідному Указі Глави держави  від 2 березня 2011 року  № 249/2011 "Про призначення державних стипендій видатним діячам фізичної культури і спорту".

Від Херсонської області державна стипендія призначена ЖУРАХОВСЬКОМУ Володимиру Павловичу - 1941 року народження, заслуженому працівнику фізичної культури і спорту України, заслуженому тренеру СРСР та України з веслування на байдарках і каное (м.Херсон).

Довідка. Жураховський Володимир Павлович свій спортивний трудовий стаж розпочав у 1964 році тренером з веслування на байдарках і каное Херсонської спортивної школи молоді, з 1966 року працював директором Херсонської школи вищої спортивної майстерності, з 1978 року – старшим тренером ІV яхт-клубу Чорноморського флоту, старшим тренером Центрального спортивного клубу ВМФ, з 1987 по 1993 рік – тренером збірної команди СРСР та України. У  1994 році призначений на посаду директора спеціалізованої  дитячо-юнацької школи олімпійського резерву (СДЮШОР) з веслування   І яхт-клубу Військово-Морських  Сил України.
За його безпосередньої участі збудована Херсонська школа вищої спортивної майстерності, яка на сьогодні є базою олімпійської підготовки з веслування, створено ІV яхт-клуб Чорноморського флоту, І яхт-клуб ВМС України, СДЮШОР з веслування І яхт-клубу ВМС України. Пріоритетним напрямком роботи Жураховського В.П. є підготовка висококваліфікованих спортсменів  для збірних команд України і області. Підготовлено  більше 30 майстрів спорту міжнародного класу, неодноразових переможців і призерів Олімпійських ігор, чемпіонів світу, Європи, СРСР, України з веслування на байдарках та каное, серед них – Сергій Кисельов, Сергій Кірсанов, Геннадій Василенко, Володимир Горділей, Борис Данилов.


Фото:

Нашi партнери