З п’єдесталу пошани — на випускний вечір

"Новий день" (07.06.2013),  Сергій Яновський

За успіхи в навчанні понад 90 випускників шкіл Херсона в нинішньому році удостоїлися нагород: один-два медаліста на школу - уже непогано. А от на 76 їхніх однолітків  з Херсонського вищого училища фізичної культури довелося в цілому 14 золотих, 9 срібних і 15 бронзових медалей! Звичайно, всі ці медалі — за перемоги на всеукраїнських і міжнародних турнірах, але в цьому й складається призначення ХВУФК як вихователя молодого поповнення для великого спорту й кузні олімпійських кадрів.
 
На випускному вечорі  училища для одержання свідчень про вище освіту під оплески батьків, тренерів і педагогів на сцену піднімалися звичайні на вид юнаки й дівчата. Однак поряд з їхніми прізвищами майже щораз звучало: член національної збірної країни, майстер спорту, призер чемпіонату Європи, чемпіон України. Ці вражаючі досягнення для веслувальників, легкоатлетів, гімнастів, гандболістів і боксерів майже завжди є результатом наполегливих тренувань до сьомого поту, кривавих мозолів і травм, подолання самого себе. Тільки починаючи доросле життя, вони вже знають ціну товариству, праці й перемозі.

Вихованці ХВУФК - молодь особлива, тому вручати їм атестати разом із солодкими подарунками-шоколадками (а кандидат у майстри спорту з академічного веслування, учасниця чемпіонату Європи Катерина Дудченко одержала й почесну грамоту від мерії) вважав за честь заступник міського голови Херсона Микола Соловйов. «Ви одержали такий заряд енергії в цьому училищі  - безперечно, кращому в Україні, що в дорослому житті у вас все повинно вийти», - наставляв випускників Микола Петрович.

Більшість випускників  вищого училища фізичної культури мають намір зв'язати подальше життя із професійним спортом, а в перспективі - тренерською кар'єрою. Ми напевно ще побачимо їх під час трансляцій міжнародних турнірів  на п'єдесталах  пошани з новими медалями. Однак їхні сьогоднішні наставники не втомлюються нагадувати: у житті ні легких досягнень, ні легких шляхів не буває. І головне - не приносити в жертву честь, совість і порядність заради матеріальних благ і миттєвих  задоволень.

- Зараз ви у самих дверей, що ведуть у доросле життя. Ніхто не знає, що за ними. Але хотілося б побажати кожному з вас і в майбутньому завжди залишатися людиною, - ємко й мудро висловився тренер відділення вільної боротьби ХВУФК Роман Павлов.

Прощаючись зі своїми вчителями й тренерами, багато випускників ХВУФК не стримували сліз. Але це скоріше було не прощання, а побажання швидкої зустрічі. Адже на випускному вечорі хлопцям і дівчатам  не пропускали нагоди нагадати: всіх їх люблять, цінують і чекають, і тут вони завжди можуть розраховувати на пораду й допомогу. Так що дорослі шляхи однаково ще не раз приведуть сьогоднішніх випускників до улюбленого  училища, яке дало їм путівку в життя.

http://www.newday.kherson.ua/component/content/article/4-obwestvo/1453-s-pedestala-pocheta--na-vypusknoj-vecher.html?directory=1 


Фото:

Нашi партнери