Каховчанин Микола Саєнко - срібний призер чемпіонату Європи з легкої атлетики серед ветеранів

Каховський міський голова Олександр Карасевич  поздоровив  Миколу Саєнка з «срібним» успіхом на  чемпіонаті Європи з легкої атлетики серед ветеранів і побажав йому успіхів у шляхетній справі по пропаганді фізичної культури й спорту, популяризації здорового способу життя,  міцного  здоров'я, невичерпного оптимізму, натхнення в здійсненні всіх починань і задумів, нових спортивних здійснень. Про це повідомляє Каховська міська рада.

24-26 травня 2013 р. у чеському містечку Упіце відбувся ХІІІ чемпіонат Європи з бігу й ходьбі поза стадіоном серед ветеранів. Ці змагання проводяться один раз у два роки. Нинішньою весною помірятися силами зібралися 646 атлетів з 28 країн Європи. Україну представляли 35 легкоатлетів. Серед учасників - чемпіон світу в командному заліку серед ветеранів 2012 року, багаторазовий переможець і призер міжнародних і всеукраїнських легкоатлетичних змагань серед ветеранів каховчанин Микола Саєнко.

24 травня із центральної площі Упіце стартували бігуни на 10 км. Кращим з українських атлетів у віковій категорії М 55 був Василь Карпович із  м. Запоріжжя (5 місце, 36.25),  Микола Деркач  - 8 місце  (36.49), Микола Саенко - 17 місце  (38.35). У загальному заліку на цій дистанції команда України завоювала срібні медалі.

На другий день, на околицях Мале Сватовніце, атлети змагалися в естафетному бігу (кросі) 3х4 км. Організатори чемпіонату оригінально вирішили проблему з підготовкою траси. Гірський луг із середнім ухилом був пострижений овалом і нагадував бігову доріжку. Невелика посадка й за нею ще один овал, що в сумі склало кільце в 1 км.
Кожному учасникові  необхідно було подолати 4 кола й передати естафету своєму товаришеві по команді. У команді України на першому етапі стартував Олександр Вовк, який лідирував 3 кола,  і тільки на четвертому колі  конкурентові з команди Німеччини вдалося вийти вперед і виграти 5 секунд у команди України. Час переможця етапу 15.42. Українець Микола Саєнко пробіг свій етап за 16.22. Третій етап із кращим результатом серед всіх учасників цього віку 15.28 пробіг Микола Деркач і скоротив відставання нашої команди. У підсумку друге місце й срібні медалі збірної України.

На третій день першими на старт вийшли бігуни на дистанцію в половину марафону - 21 км. В абсолютному заліку переможцем став 44-літній Мішель Рибейро із Франції. Друге місце в 38-літнього українця Олександра Шерстюка. У віковій групі М 55, зі свіжими силами, виграв українець Віктор Недибалюк і в черговий раз завоював звання «Чемпіон Європи».
Герой чемпіонату Микола Деркач вирішив не їхати зі змагань без особистої медалі й завоював «бронзу» у напівмарафоні. У підсумку золото в командному заліку.

(За матеріалами сайту http://olimp.lg.ua/)


Фото:

Нашi партнери