Марія Музичук - чемпіонка України серед жінок!

27 червня відбулася урочиста церемонія нагородження переможців і призерів чемпіонату України з шахів.

У жіночому турнірі на найвищу сходинку п’єдесталу пошани піднялася Марія Музичук, яка в сумі набрала 7,5 очок. "Срібло" здобула Наталія Жукова (6), "бронзу" – Оксана Грицаєва (5).

В останньому турі Чемпіонату України серед жінок партії Должикова - Грицаєва, Осьмак - Жукова, Музичук - Кононенко та Танцюра - Калініна завершилися внічию. Лише одна партія закінчилася результативно: Гапоненко виграла у Андренко.

Підсумки чемпіонату:
1. Музичук Марія - 7.5;
2. Жукова Наталія - 6.0;
3. Грицаєва Оксана - 5.0 (22.50);
4. Гапоненко Інна - 5.0 (18.50);
5. Кононенко Тетяна - 4.5 (19.75);
6. Танцюра Марія - 4.5 (19.00);
7. Калініна Ольга - 3.5;
8. Осьмак Юлія - 3.0 (13.25);
9. Андренко Ірина - 3.0 (12.00);
10.Должікова Катерина - 3.0 (11.00).

Серед чоловіків чемпіоном став Юрій Криворучко, в його активі – 7,5 балів. Другу позицію посів Руслан Пономарьов (7,5), третю – Антон Коробов (7).

Заступник Міністра молоді та спорту України Вадим Сисюк нагородив спортсменів і висловив подяку від імені Міністра молоді та спорту України Равіля Сафіулліна.

"Приємно, що всі учасники чемпіонату гідно продемонструвати свої найкращі якості, уміння боротися чесно в умовах високої конкуренції. Ваша гра, Маріє та Юрію, чудовий приклад для молоді, яка вчиться й набирається досвіду, запозичує найкращі спортивні та людські якості", - зауважив Вадим Сисюк.

Заступник Міністра побажав усім атлетам і прихильникам шахів перемог, щастя, здоров'я, добробуту, спортивних і творчих успіхів на благо України.
У заході також взяли участь віце-президент Федерації шахів України Павло Куфтирєв і заступник голови Оргкомітету Юрій Гнип.


Фото:

Нашi партнери