Студентка факультету кібернетики – призерка чемпіонату України з плавання серед спортсменів із фізичними вадами

Херсонський національний технічний університет завжди пишається досягненнями своїх студентів-спортсменів, про що обов’язково повідомить на своєму сайті. Цього разу у полі зору  студентка факультету кібернетики Єлізавета Мерешко.

Нещодавно у місті Миколаєві в СКПБ «Водолій» відбувся чемпіонат України з плавання серед спортсменів із ураженням опорно-рухового апарату, вадами зору та вадами розумового та фізичного розвитку. У змаганнях взяли участь близько 300 спортсменів майже з усіх областей України, АР Крим міст Києва та Севастополя.

Організаторами змагань стали Державна служба молоді та спорту, Національний  комітет  спорту  інвалідів  України, Український  центр  з  фізичної  культури  і  спорту інвалідів  "Інваспорт", Миколаївський регіональний центр з фізичної культури і спорту інвалідів "Інваспорт",  які проводили змагання за ранковою і вечірньою програмами,  до яких входили змагання серед таких класів:

-  вільний стиль: жінки і чоловіки – 50, 100, 400 м;

-  комплексне плавання:  жінки – 150 м,  чоловіки – 200 м;

-  брас: жінки і чоловіки  - 50 м;

-  на спині: жінки і  чоловіки – 50, 100 м.

Херсонський національний технічний університет на цих змагання представила студентка IV курсу факультету кібернетики Єлизавета Мерешко (тренер – Елла Дмитрівна Бенедик – кандидат у майстри спорту, у минулому – член збірної Грузинської РСР з плавання). 
 
Ця тендітна дівчина – багаторазова чемпіонка України з плавання. Медалі, здобуті Єлизаветою на цих змаганнях,  поповнили численну скарбничку нагород дівчини:

-  дві золоті та одна срібна медалі у змаганнях з плавання вільним стилем (дистанції 50, 100 і 400 м);

-  дві золоті медалі  у змаганнях з плавання на спині (дистанції 50 і 100 м).

Також наша херсонська «золота рибка» встановила 2 рекорди України з плавання на дистанціях 100 і 400 м вільним стилем!

Єлизавета Мерешко стверджує, що в основі її численних перемог лежать не тільки виснажливі щоденні тренування, а й, насамперед, сила духу та прагнення довести самій собі, що вона не гірше, а подеколи і краще, ніж наші деякі здорові (фізично) громадяни.

Таким чином, Єлизавета продовжує долати нові рубежі, доводячи своїми перемогами, що може показати досягнення не гірші, ніж здорові спортсмени. 

Вітаємо Єлизавету з чудовим результатом та бажаємо їй подальших успіхів!

Молодець! Так тримати!

http://kntu.net.ua/index.php/ukr/Universitet/Novini-universitetu2/Studentka-fakul-tetu-kibernetiki-prizerka-chempionatu-Ukrayini-z-plavannya-sered-sportsmeniv-iz-fizichnimi-vadami


Фото:

Нашi партнери