Фінал Кубку «Золотий колосок» 2013 року ВФСТ «Колос» АПК України серед команд дівчат

Як повідомляє Херсонська обласна організація обласної організації  ВФСТ «Колос» АПК України,  з 1 липня в місті Скадовську на стадіоні «Колос» навчально-спортивної бази «Скадовськ» розпочалися фінальні змагання з футболу на Кубок «Золотий колосок» 2013 року Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос» агропромислового комплексу України.

Змагання проводились за правилами клубу «Шкіряний м’яч» серед команд сільських, селищних, міських (районного підпорядкування) та районних ДЮСШ, ДЮФК, ФСК, КФК у трьох вікових категоріях: 1999, 2000 та 2001-2002 років народження.

Першими  стартували команди дівчат.

На змагання серед команд дівчат 2001-2002 р.. заявилося всього 4 команди (Херсонська область жодною командою не була представлена)  і вони проводилися за коловою системою в одне коло.
Чемпіонками у цій віковій групі стали юні футболістки команди «Вікторія» Катеринопільського району Черкаської області.

На змагання серед команд дівчат 2000 р.н. заявилося 7 команд, вони проводилися в два раунди. Херсонщину  представляла команда Цюрупинської ДЮСШ «Золота нива».

Команда «Золота нива» зіграла у групі унічию 1:1 з командою «Ніка» Шполянського району Черкаської області, програла 0:3 команді «Лідер» Кобилякського району Полтавської області, в останньому турі розтрощила команду «Буковинська надія» Глибоцького району Чернівецької області, набравши 4 очок з ІІ місця вийшла до півфіналу. В півфіналі програла команді «Ятрань» м. Умань Черкаської області з рахунком 0:3,  а матчі за третє місце перемогла ту ж команду «Лідер» Шполянського району Черкаської області з рахунком 1:0.

Таким чином,  команда «Золота нива» стала бронзовим призером змагань. Бронзові медалі завоювали Аліна Іващенко, Анжела Семиженко, Анна Зоріна, Олена Крутієнко, Катерина Іванова, Дарина Іванова, Юлія Батіг, Христина Денисенко, Юлія Залата, Валерія Гузик, Катерина Горбунова, Ангеліна Хмельнюк, Юлія Лата,  Любов Джафарова, тренери Сергій Зібніцький та  Сергій Юдін, директор ДЮСШ Анатолій Діденко (на фото).

На змагання серед команд дівчат 1999 року народження заявилося 8 команд, ігри проводилися  теж у два раунди. Херсонську область представляли команда Каховської ДЮСШ «Колос», підсилена декількомами кращими гравцями з Бериславської ДЮСШ ім. В.К.Сергеєва та Цюрупинського і Скадовського районів та команда-дебютант змагань «Старт» Чаплинського ДЮКФП.

Команда «Колос» в групі виграла у команди «Нива 2004» Миколаївського району Львівської області з рахунком 4:1, у команди «Басань» Пологівського району Запорізької області з рахунком 2:1 і їй була зарахована технічна перемога з командою «Колос» Могилів-Подільського району Вінницької області, і з 9 очками з І місця в групі вийшла до півфіналу.

У півфіналі зігравши унічию 0:0 у основний час з тією ж командою «Колос» Могилів-Подільського району Вінницької області, у серії післяматчевих пенальті перемогла 3:1, а у фіналі з рахунком 1:0 переграла команду «Ятрань» м. Умань Черкаської області.

Володарями золотих медалей стали  Ірина Рибалкіна, Яна  Крючкова Анна Романова, Валентина Ластовецька, Юлія Процак, Марія Рацько, Євгенія Козак, Яна Калюжна, Ірина Антоненко, Владислава Кречко, Христина Старкова, Леончук Вікторія, Анастасія Галай, Маргарита Стрюк, тренер і директор ДЮСШ Олексій Гурнаков, якому допомагали Євген Авраменко та Віталій Дзюбенко.

Команда «Старт» Чаплинського ДЮКФП у підсумку посіла 7 місце.

Херсонські футболістки були відзначені і індивідуальними призами: Ірина Рибалкіна («Колос») та Катерина Іванова («Золота нива») стали кращими гравцями турніру у своїх вікових групах, а Аліна Іващенко («Золота нива») – кращим воротарем.

З  9 липня стартують змагання серед команд юнаків.


Фото:

Нашi партнери