Студентська збірна України здобула 11 медалей Універсіади-2013. Перші здобутки херсонців

Станом на 13:00 8 липня 2013 року у скарбничці студентської збірної України на XXVII Всесвітній літній Універсіаді-2013 в Казані вже 11 медалей різного ґатунку – одна золота, шість срібних та чотири бронзові.

За кількістю здобутих нагород українська студентська команда займає друге загальнокомандне місце, пропустивши вперед лише росіян, в активі яких 22 нагороди.

Перше «золото» нашій команді принесла олімпійська чемпіонка Лондона-2012 Наталя Довгодько, яка виграла півторакілометровий заїзд серед веслувальниць-одиночниць.

Срібними медалістами стали борці на поясах Дмитро Косенко (вага до 62 кілограм) та Олександр Гордієнко (вага понад 100 кілограм).

Не важким для вітчизняних представників академічного веслування виявився сьогоднішній день. Упродовж кількох годин срібними призерами Універсіади стали чоловічі екіпажі-двійки без рульового, двійка-парна, вісімка, і двійка-парна (легка вага).

«Бронза» в активі борця на поясах Умера Бєланова (вага до 68 кілограм), а також веслувальних екіпажів двійка-парна (жінки), четвірка без рульового (жінки), Сергій Гуменний (академічне веслування, одиночка).

Херсонські весляри-академісти  у своїх екіпажах завоювали срібні і бронзові медалі. Так, Ковальов Станіслав  разом з Хмарою Ігорем на дистанції 2 км зайняв 2 місце. У вісімці Завгородній Василь, Чумраєв Станіслав, Цуркан Віталій, Радченко Анатолій, Міхай Дмитро і Нікулін Владислав стали срібними призерами Універсіади на дистанції 2 км, а Німченко Євгенія і Верхогляд Дарина у  четвірці розпашній без стернового  на 2 км  вибороли бронзові нагороди.

Щиросердно вітаємо чемпіонів і призерів Універсіад-2013 з медальним доробком та зичимо подальших звершень на благо спортивної України!

Результати участі спортсменів України на ХХVІІ Всесвітній літній Універсіаді (м. Казань, Російська Федерація) станом на 08.07.2013. 


Фото:

Нашi партнери