XII Європейський юнацький олімпійський фестиваль відкрито

14 липня в голландському Утрехті відбулась урочиста церемонія відкриття XII Європейського юнацького олімпійського фестивалю, яка пройшла в кращих олімпійський традиціях.

Як ведеться, перед початком заходу всі спортсмени обмінювалися значками своїх країн та олімпійських комітетів, фотографувались та просто спілкувались.

Згідно латинського алфавіту збірна команда України виходила на парад учасників передостанньою, 49-ми на стадіоні з'явились господарі змагань.

Почесні гості, а серед них президент МОК Жак Рогге, президент Європейських Олімпійських Комітетів Патрік Хіккі, Його Величність король Нідерландів Віллем-Олександр, віце-президент НОК України, член Міжнародного Олімпійського Комітету Валерій Борзов та всі глядачі, оплесками зустрічали кожну делегацію. Українських спортсменів було видно здалеку. Яскравості й впізнаваності їм додала екіпіровка від «Боско».

У повітрі відчувалася атмосфера дружби і єднання 49-ти європейський країн.

Під час урочистої церемонії було все як на дорослих Олімпійських іграх - клятва спортсмена, тренера, судді, підняття Олімпійського прапора під звуки Олімпійського гімну. І звісно ж запалення Олімпійського вогню, який спалахнув під яскраві феєрверки, які одразу злетіли в небо, символізуючи, що XII Європейський юнацький олімпійський фестиваль відкрито.

Вже завтра юні спортсмени розпочнуть змагання, а сьогодні вони єдиною європейською сім'єю підспівували та підтанцьовували учасникам святкового концерту.

Фотозвіт http://noc-ukr.org/olympic/euof/


Фото:

Нашi партнери