За два дні – три нагороди

З двох бронзових нагород розпочали українці етап Кубка світу з кульової та стендової стрільби, що стартував у Сіднеї (Австралія).

У перший змагальний день одразу дві спортсменки піднялися на третю сходинку п’єдесталу – Олена Костевич у стрільбі з пневматичного пістолету та Дар’я Тихова у стрільбі з пневматичної гвинтівки.

У пістолетчиків перемогу святкувала олімпійська чемпіонка 1988 року у складі збірної СРСР Ніно Салуквадзе з Грузії. Окрім «золота» етапу, чемпіонка стала володарем путівки на Ігри XXX Олімпіади в Лондоні у 2012 році. «Срібло» у Міру Сухонен з Фінляндії.
Снєжана Пейчич з Хорватії була найкращою у стрільбі з пневматичної гвинтівки, випередивши всього на 0,4 бали Елаге Ахмаді з Ірану.

У другий змагальний день скарбничка української збірної поповнилась срібною нагородою етапу Кубка світу в стрільбі з пневматичного пістолету. Її володарем став Олег Омельчук. Українець поступився діючому чемпіону світу в цій вправі японцю Томоюки Мацуда.
Президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка привітав спортсменів із здобутими нагородами й побажав влучності та впевненості у своїх силах у подальших стартах.

Результати, жінки, пістолет:
1. Ніно Салуквадзе (Грузія) - 485,5 очка;
2. Міру Сухонен (Фінляндія) - 484,0;
3. Олена Костевич (Україна) - 483,6.

Результати, жінки, гвинтівка:
1. Снєжана Пейчич (Хорватія) - 502,6 очка;
2. Елаге Ахмаді (Іран) - 502,2;
3. Дар’я Тихова (Україна) - 501,7.

Результати, чоловіки, пістолет:
1. Томоюкі Мацуда (Японія) - 685,7 очка
2. Олег Омельчук (Україна) - 680,0
3. Чжан Тян (Китай) - 679,8

НОК України


Фото:

Нашi партнери