На Арабатській Стрільці пройшов турнір з плавання

22-23 серпня на базі спортивного дитячого оздоровчого табору «Гренада» пройшов «Міжнародний кубок Гренади» за програмою відкритого чемпіонату Херсонської області з плавання, присвячений Дню незалежності України. Про це повідомляє  Генічеський портал «Новий візит».

Змагання проводилися Херсонським обласним відділенням Федерації плавання України (голова Олександр Носов) і адміністрацією ДОТ «Гренада (директор Ігор Афанасенок), де знаходиться  єдиний у районі 25-метровий басейн із підігрівом.

У турнірі взяли участь 230 спортсменів 1994-1997 р.р. з України, Росії, Білорусії. Команди були представлені містами Пенза, Новосибірськ, Мінськ, Дніпропетровськ, Донецьк, Перм і іншими.

На Міжнародному кубку виступили юні спортсмени високого класу. Серед них 3 майстри спорту України й 6 майстрів спорту Росії, неодноразові переможці й призери чемпіонатів Росії й України. У цей час вони проводять у таборі «Гренада» спортивні збори й такі змагання дають прекрасну можливість перевірити рівень генічеських хлопців. І останні  виступили непогано.

За підсумками змагань Дмитро Гурковський зайняв 3 місце на дистанції 50 м у декількох видах: брас, батерфляй і плавання на спині. Ще одна бронза у Дениса Ільчієва на дистанції 50 м брасом і батерфляєм. Також, Микола Ізмаєв і Денис Ільчієв в об'єднаній команді зайняли 3 місце в естафеті. А у вільному стилі в естафеті 4х50 м для молодшого віку 3 місце в Дмитра Гурковського й Данила Остащука.

Про те, як сьогодні в Генічеську працює відділення плавання розповів директор районної дитячо-юнацької спортивної школи й голова Херсонського відділення Федерації плавання України Олександр Носов: «Відділення плавання в Генічеську існує з 2007 року, коли у нашому районі пройшов перший в історії чемпіонат України з плавання на відкритій воді. Побачивши місцеві природно-кліматичні можливості, нашій спортивній школі рекомендували культивувати плавання.
Сьогодні у відділенні займається близько 30 дітей і 2 тренери. У літній період тренування проходять на базі таборів «Гренада» і «І. Кулика», а взимку в спорткомплексі «Дружба народів» селища Червоногвардійське  АР Крим. Тут найдешевший критий басейн на Україні. Якщо в інших містах у середньому заняття однієї людини обходиться в 50 грн, то тут - 13 грн. Всі витрати на поїздки й заняття оплачують батьки й спонсори. У міру можливостей допомагають відділ освіти й відділ у справах сім’ї, молоді та спорту Генічеської райдержадміністрації.
Цього року в Генічеському районі пройшли 3 міжнародні турніри, серед них - відкритий чемпіонат області. А в 2012 році генічеські хлопці вперше після багаторічної перерви у складі збірної Херсонської області (9 херсонців і 3 генічан) взяли участь у Всеукраїнських іграх школярів: з 36 очок, набраних всією обласною командою, 30  - у трьох генічеських спортсменів».

Як зазначає Олександр Носов, плавання потрібно розвивати. Адже сьогодні це один із самих популярних і масових видів спорту. Наприклад, той же басейн у ДОТ «Гренада» повний відпочиваючими протягом усього літнього сезону, відкривається о 9:00 і закривається о 19:00.

Крім спортивних результатів, плавання дає величезний оздоровчий ефект для всього організму й займатися ним можна в будь-якому віці. Олександр Іванович провів приклад, як на одному із чемпіонатів Європи серед ветеранів змагалися німець і угорець 20 і 21 років народження. У силу свого віку, вони погано пересувалися по суші, але без проблем плавали на дистанції 800 метрів.

http://vizit.ks.ua/news/na_arabatskoj_strelke_proshel_mezhdunarodnyj_turnir_po_plavaniju/2013-08-29-2383


Фото:

Нашi партнери