Ініціативи Президента України в життя : замість «вуличного» виховання – фізичне загартування і здоровий спосіб життя

Триває процес модернізації дитячих та спортивних майданчиків у школах міста Херсона, про це повідомляє Херсонська міська рада. Оновлюються застарілі спортивні майданчики загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів.

Суттєво, що займатись на них можуть не лише учні (на уроках), а й мешканці будинків, прилеглих до шкіл, у вільний час, вихідні тощо.

Таким чином відбувається активне залучення дітей до занять фізичною культурою та спортом, а також популяризація здорового способу життя.

Щороку удвічі збільшується кількість майданчиків і становить 141, у т.ч. 107 спортивних, 9 тренажерних, 22 футбольних поля із натуральним покриттям, 3 – зі штучним.

У 2013/14 навчальному році в місті планується: облаштувати гімнастичний майданчик; провести реставрацію майданчиків у всіх загальноосвітніх навчальних закладах; побудувати сучасний волейбольно-баскетбольний комплекс; встановити сучасні дитячі спортивні комплекси у 60 навчальних закладах ( у т.ч. у 43 дошкільних); оновити спортивні зали у 5 школах.

Зазначений напрямок роботи чітко відповідає ініціативам Президента України. Так, розділ 2 нових соціальних ініціатив Президента України проголошує: кожній дитині – всебічний розвиток. Пункт 2.5 нових соціальних ініціатив Президента України передбачає модернізацію дитячих спортивних майданчиків. При цьому зазначається, що оновлення у 2013-2014 роках застарілих спортивних майданчиків загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів сприятиме залученню дітей до занять фізичною культурою та спортом, а також популяризації здорового способу життя.

http://www.city.kherson.ua/news_detail/iniciativy-prezidenta-ukrainy-v-zhizn:-vmesto-ulichnogo-vospitaniya-fizicheskaya-zakalka-i-zdorovyy-obraz-zhizni 


Фото:

Нашi партнери