Увага! Конкурс "Олімпіоніки, на старт!"

Всеукраїнське фізкультурно-спортивне товариство «КОЛОС» (голова Олександр Мендусь), Національний олімпійський комітет (президент  Сергій Бубка), редакція газети «Сільські вісті» (Микола Моторний), Комітет з фізичного виховання та спорту МОН України (голова   Євген Баженков), Олімпійська академія України (президент  Марія Булатова)  розпочинають третій сезон заочного Олімпійського уроку.
Конкурс присвячений Всесвітній зимовій Універсіаді (грудень 2013, Італія) та зимовій Олімпіаді-2014 в Сочі (Росія). Він триватиме упродовж усього навчального року (з вересня 2013 до травня 2014 року ). Юних читачів упродовж дев’яти місяців чекатиме різноманітна палітра історії олімпійського руху, починаючи з Олімпійських ігор Стародавньої Греції і до сучасних Олімпіад. 
 
Голова Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України, член НОК України Євген Баженков переконаний, що  Олімпійський урок на шпальтах «Сільських вістей» допоможе кожному обрати підходящий вид спорту, почати тренуватися або принаймні постійно робити ранкову зарядку, частіше бувати на ігровому майданчику. Читайте, поповнюйте свої знання та приєднуйтеся до великої олімпійської родини України і світу!

Пропонуємо вашій увазі запитання першого етапу Олімпійського уроку:
1.  Давніх греків не цікавили результати або рекорди. Їх приваблювали тільки перемоги в окремих видах змагань або на турнірах кількох Олімпіад. Найтитулованішим олімпіоніком був мешканець острова Родос Леонідас. Розкажіть, на скількох Олімпіадах і в яких спортивних дисциплінах він здобув найвищі тогочасні олімпійські нагороди – вінки з маслини та пальмову гілку?

2. Одним з видів пентатлону (сучасного п’ятиборства) були стрибки у довжину. Древньогрецькі історики свідчать, що античні атлети демонстрували дуже високі результати у цьому виді. Крім того, вони використовували незвичний спосіб виконання стрибків: під час польоту стрибуни звільнялися від предмета вагою від 1,6 до 4,6 кілограма, що тримали в руках. Як називали цей предмет?

3. Міжнародний Олімпійський Комітет ініціював проведення юнацьких літніх і зимових Олімпіад, в яких беруть участь спортсмени не старші 16 років. Олімпійські історики з’ясували, що подібні молодіжні турніри відбувалися і в Стародавній Греції. Починаючи з 632 року до нашої ери на ХХХУІІ Олімпіаді почали проводити змагання серед юнаків 12-17 років. В яких видах спорту змагалися майбутня олімпійська еліта?

4. Чемпіон Олімпійських ігор обов’язково отримує золоту медаль і диплом МОК. Скільки золота містить сучасна олімпійська медаль?

5. На Всесвітній літній Універсіаді-2013, яка відбулася в Казані (Росія),  українські студенти-спортсмени здобули 12 золотих, 29 срібних і 36 бронзових медалей. В яких видах спорту наші земляки вибороли чемпіонські титули? Назвіть усіх українських золотих медалістів Універсіади-2013?

Ваших відповідей чекаємо до 10 жовтня за адресою 03047, м.Київ-47, проспект Перемоги, 50, редакція газети «Сільські вісті» (з позначкою «заочний Олімпійський урок»).

За кожну правильну відповідь учаснику заочного Олімпійського уроку нараховується три бали. Якщо два або більше учасників наберуть однакову кількість балів, то переможець і призери визначаються жеребкуванням. Велике прохання: пишіть розбірливо своє ім’я та прізвище, домашню адресу, в якому класі навчаєтеся. Нагадуємо, що учасником заочного Олімпійського уроку газети «Сільські вісті» може стати кожен школяр, починаючи з будь-якого етапу.

Експертна комісія, до якої увійшли представники НОК України, освітянського Спорткомітету, спорттовариства«Колос», Олімпійської академії, журналісти «Сільських вістей», а також чемпіони і призери Олімпійських ігор, уважно вивчатимуть домашнє завдання кожного учасника і визначатимуть найкращого олімпіоніка чергового етапу.

Організатори Олімпійського уроку у «Сільських вістях» повідомили, що за підсумками дев’ятимісячного марафону п’ятірка найкращих знавців історії олімпійського руху та вітчизняного спорту в червні 2014 року приїде до Києва для участі в загальнонаціональному Олімпійському дні, який пройде на головній площі України – Майдані Незалежності.

Бажаємо успіхів і правильних відповідей. Долучайтеся до заочного Олімпійського уроку!

 http://ukrkolos.org.ua/archives/5010#more-5010


Фото:

Нашi партнери