Турнір з шахів пам’яті Тренера

З нагоди відзначення Олімпійського тижня, Дня фізичної культури і спорту та  222-річчя  м. Каховки з 14 по 22 вересня 2013 року в шаховому клубі міського Палацу культури «Меліоратор» відбувся традиційний відкритий турнір з шахів, присвячений пам’яті заслуженого тренера України В.О.Войнаревича, який двадцять років свого життя присвятив тренерській роботі, підготував більше ста спортсменів-розрядників, дванадцять кандидатів у майстри спорту.

Серед відомих учнів Валерія Войнаревича чемпіонка світу та Європи, переможець Всесвітньої шахової олімпіади, міжнародний гросмейстер Наталія Жукова, чемпіон України Володимир Якимов, міжнародний майстер Юлія Зінкевич (Майко), майстер ФІДЕ Микола Гриценко, кандидати у майстри спорту Олександр Машкін, Дмитро Кузьоминський, Олена Маковецька, Дмитро Кирюшин, Олексій Ктітор, Максим Усанов та багато інших.

Організаторами змагань виступили Федерація шахів м. Каховки та відділ у справах сім’ї, молоді та спорту Каховської міської ради. Цього року турнір проходив при фінансовій і організаційній підтримці народного депутата України від КПУ  Ольги Михайленко.

Серед 26 учасників різного віку були майстер ФІДЕ, чотири кандидати у майстри спорту, 12 першорозрядників, 9 шахістів другого та третього спортивного розряду. Турнір проходив за швейцарською системою у дев’ять турів.

Протягом усього турніру точилася гостра спортивна боротьба за першість і у підсумку переможця визначили лише додаткові показники. З однаковим результатом - 8 очок - завершили змагання майстер ФІДЕ Микола Гриценко та кандидат у майстри спорту Максим Усанов, але кращі додаткові показники були у М.Усанова, який і став переможцем турніру пам’яті заслуженого тренера України В.О.Войнаревича 2013 року, М. Гриценко - на другому місці. Третю сходинку у турнірній таблиці та бронзову нагороду здобув кандидат у майстри спорту Олексій Ктітор (7 очок). 

В урочистій церемонії нагородження особисто взяла участь народний депутат України  Ольга Михайленко, яка привітала всіх учасників і призерів змагань,   пообіцяла в подальшому підтримувати цей важливий для нашого міста і цікавий у спортивному плані шаховий турнір на честь видатного тренера і вручила переможцям і призерам турніру цінні призи (грошові винагороди) та кубок, почесні грамоти і медалі від відділу у справах сім’ї, молоді та спорту міської ради. Також цінними призами були відзначені Олег Пільщіков (за кращий результат серед ветеранів), Євгенія Ралко (кращий результат серед дівчат) та Антон Олішевець ( кращий результат серед юнаків).
  
 


Фото:

Нашi партнери