Спортсмени Чаплинського району на чемпіонаті Європи з пауерліфтингу

13-15 вересня 2013 року,   вперше в Україні,  у м. Черкаси відбувся  чемпіонат Європи Всесвітньої Бездопінгової Федерації Пауерліфтингу (WDFPF) з окремих вправ.  У змаганнях взяли участь 250 учасників з 13 країн світу, у тому числі  – України, Росії, Молдови, Швейцарії, Великобританії, Італії, Ірландії, Уельсу, Шотландії та Бельгії.

Змагання тривали протягом трьох днів, розігрувалися медалі у вправах: присідання зі штангою на плечах,  жиму штанги лежачи і зі станової тяги штанги. У чемпіонаті Європи взяли участь у представники Херсонської області.

Свою вправність, силу та фізичну підготовку ще раз продемонстрували вихованці Чаплинського комунального закладу «Дитячо-юнацький клуб фізичної підготовки». Пауерліфтери Угрін Ірина, Середа Євген під керівництвом кваліфікованих педагогів  А. Шишкевича  і  Л. Андрієвського підтвердили,  що золото  чемпіонату України їм дали не дарма. Спортсмени гідно представили Україну на європейській першості та у черговий раз довели, що у Чаплинському районі не перевелися справжні богатирі. Суперники були дуже сильні, досвідчені, тому змагатися було цікаво, адже до цього заходу спортсмени готувалися посилено та наполегливо.

У підсумку змагань чаплинські спортсмени-пауерліфтери досягли наступних результатів: Євген Середа (вагова категорія 67,5 кг)  зайняв  І місце з жиму штанги лежачи, взяв вагу 182 кг та  І місце у вправі станова тяга штанги, взявши вагу  112 кг.  Ірина Угрін (вагова категорія 55 кг) зайняла І місце у вправі жим штанги лежачи, осиливши власну вагу 55 кг та  у підсумку стала срібним призером європейської першості серед жінок.

У чемпіонаті Європи взяли участь і самі керівники гуртків: Л. Андрієвський зайняв два ІІ місце зі станової тяги (262,5 кг) та ІІ  місце у  жимі лежачи (172,5 кг), А. Шишкевич  посів І місце з жиму штанги лежачи (220 кг). Учасником  змагань був теж і колишній чаплинський вихованець, майстер спорту України   Богдан Шишкевич Богдан, який  зайняв 1 місце з жиму штанги лежачи серед юніорів   (вага 160 кг).

Тож ми пишаємось нашими пауерліфтерами, які гідно представили нашу країну у європейській першості.

Довідково. Всесвітна бездопінгова федерація пауерліфтингу (WDFPF) була створена в 1988 році  на основі філософії «Спорт без допінгу» для того, щоб організовувати чесні змагання серед тих атлетів, хто бажає тренуватися й змагатися без препаратів, що штучно поліпшують їхню спортивну форму. Українська бездопінгова федерація пауерліфтингу (УБФП/UDFPF) зареєстрована як член WDFPF в 2007 році, визнана як всеукраїнська громадська організація в лютому 2008 році.

http://chaplinkarda.org.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=75&Itemid=95 


Фото:

Нашi партнери