Зміна в олімпійській програмі у вітрильників

В Санкт-Петербурзі завершилося засідання Міжнародної федерації вітрильного спорту (ISAF).

На ньому були затверджені 10 дисциплін вітрильного спорту, в яких будуть розіграні олімпійські медалі на Іграх-2016 в Ріо-де-Жанейро. У порівнянні з Іграми-2012 в Лондоні виключили класи «Зоряний» і жіночий матч-рейс на яхтах «Еліотт-6», включивши катамаран зі змішаним екіпажем (чоловік/жінка) і жіночий скіф-двійка (швидше за все, буде 29-er).

Таке рішення неминуче спричинить за собою перегляд програми підготовки спортсменів, тренерських кадрів, графіку змагань тощо. Олімпійська програма стає все більш екстремальною і динамічною.

Нагадаємо, що на Іграх XXX Олімпіади в Лондоні у 2012 році будуть розіграні 10 комплектів нагород - у класах яхт «Зоряний», «Фін», 470 (чоловіки та жінки), «Лазер» (чоловіки та жінки), матч-рейс на яхтах «Еліот -6 »(жінки), 49-er та вітрильна дошка RS: X (чоловіки та жінки). На Олімпійських іграх-2016 у Ріо-де-Жанейро виключили класи «Зоряний» і жіночий матч-рейс на яхтах «Еліотт-6», включивши катамаран зі змішаним екіпажем (чоловік/жінка) і жіночий скіф-двійка (швидше за все, буде 29 -er). Крім того, в листопаді можуть ввести чоловічий кайт - замість чоловічого або жіночого віндсерфінгу RS:X.

НОК України


Фото:

Нашi партнери