На Херсонщині будуватиметься Олімпійський центр з підготовки спортсменів з водних видів спорту вартістю 180 млн грн

На VІІ Міжнародному інвестиційному форумі «Таврійські горизонти» Херсонська обласна державна адміністрація підписала меморандум про співробітництво з Міністерством молоді та спорту України.  Згідно цього документу Сторони співпрацюватимуть у питаннях підготовки інвестиційного проекту з  будівництва Олімпійського центру з підготовки спортсменів з водних видів спорту, що дозволить створити належну інфраструктурну базу для підготовки спортсменів до міжнародних та всеукраїнських змагань. А також це значно підвищить рівень обласних та українських команд, які тренуватимуться в Олімпійському центрі, і сприятиме залученню молоді до занять спортом.

Меморандум вступає в силу з моменту його підписання і діє протягом 1 року з можливістю його пролонганції на наступний рік, якщо жодна зі Сторін письмово не заявить про своє бажання припинити його дію не пізніше ніж за 3 місяці до закінчення дії зазначеного Меморандуму.

За договором будівництво Центру планується у Цюрупинському районі на земельній ділянці площею 25 га. Загальна площа центру становитиме більше 12000 кв. м, де одночасно зможуть знаходитися до 500 спортсменів. На ділянці розташовуватиметься сама будівля центру, спортивні споруди, легкоатлетичний комплекс, ігрові майданчики та бігова траса із спеціальним пружинистим покриттям. Також передбачений паркінг для особистого автотранспорту і транспорту для перевезення човнів.

Загалом комплекс складатиметься з трьох основних об'ємів: центральний басейн з вежами для стрибків у воду, елінги для зберігання човнів з готельним комплексом та універсальний спортивний зал із допоміжними залами спеціальної підготовки з медично-реабілітаційним комплексом.

Вартість будівництва – 180 млн грн, термін будівництва – 2 роки. На сьогодні виконаний ескізний проект та заплановано до кінця року завершення основних проектних робіт.


Фото:

Нашi партнери