Кубок Чорного моря - у херсонців!

14-15 травня у місті Южному Одеської області відбулися  змагання з веслування на байдарках і каное (а також на драгонботах). У них взяли участь ветерани веслувального спорту. Спортсмени змагалися за Кубок Чорного моря, організований Академією веслувального спорту та Одеською федерацією з веслування на човнах «Дракон».

На веслувальному каналі зібралося 120 каноїстів і байдарочників з різних міст України, Молдови, Білорусії, Литви, Росії. Серйозний ветеранський «десант» відправив на змагання й Херсон: відразу десять наших веслярів поїхали підкоряти Південну Пальміру.

«Втім, перемогти за будь-яку ціну – це зовсім не та мета, що стояла перед спортсменами-ветеранами», - розповідає один з учасників турніру, херсонець Ігор Козлов. – «Головне полягало у теплій зустрічі старих добрих товаришів, знайомих ще по всесоюзному минулому, коли ці люди спільно працювали на водних трасах, здобуваючи славу рідній країні. Зараз же країни у всіх різні, але дружба – одна на всіх».

Зі змагань херсонці повернулися тріумфаторами: саме вони завоювали Кубок Чорного моря, показавши кращий результат у командних змаганнях!

Зазначимо, веслування в Херсоні є поширеним видом спорту. На базі «Петровець», що у затоні на лівому березі Дніпра, регулярно (практично, щодня) діє клуб спортсменів-ветеранів каное, що об’єднав близько 25 спортсменів-веслувальників на байдарках і каное. Ними також створений унікальний музей історії херсонського веслування на байдарках і каное.

Велику увагу та організаційну підтримку клубу надає міський голова Володимир Сальдо. А перший заступник міського голови В’ячеслав Яременко і сам є активним членом клубу. 


Фото:

Нашi партнери