Олімпійський Нанкін представив емблему

19 травня в Нанкіні (Китай) – столиці II літніх Юнацьких Олімпійських іграх презентовано емблему Ігор.

Для створення унікальної і оригінальної емблеми представники Оргкомітету оголили конкурс на створення найкращого дизайну.

Близько 4000 проектів з усього світу надійшло на розгляд журі. Остаточний проект удосконалювала місцева дизайнерська група Академії образотворчих мистецтв. За умовами конкурсу, останнє рішення залишалося за Міжнародним Олімпійським Комітетом. МОК дав високу оцінку емблемі олімпійського Нанкіна-2014 і офіційно затвердив її.

Президент МОК Жак Рогге так прокоментував новообрану емблему: «В ній передається енергія міста і нації, культурна спадщина країни. Для молодих спортсменів з усього світу, впевнений, емблема запам’ятається назавжди, адже вона втілює олімпійські цінності передового досвіду, дружбу і повагу».

За словами розробників, емблема відображає багату китайську культуру і олімпійський дух. Сам напис столиці II літніх Юнацьких Олімпійських іграх «Nanjing» («Нанкін») стилізовано зображає ворота Великої Китайської стіни і національні будинки, тим самим запрошуючи до себе олімпійську родину.

Нагадаємо, що Ігри проходитимуть з 16-28 серпня 2014 року.

НОК України


Фото:

Нашi партнери