Українські веслярі стали першими в Італії

Збірна команда України з академічного веслування у складі 9-ти спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату успішно виступила у Міжнародному турнірі з адаптованого веслування, який проходив в м. Гавірате (Італія) у період з 12 по 16 травня 2011 року

Цьогоріч українська команда, дебютувавши у цій міжнародній регаті, що проводиться вже п’ять років поспіль, стала її чемпіонкою з 8-ма високими нагородами, серед яких 4 золоті, 3 срібні та 1 бронзова медаль.   
  
Під час цієї регати  екіпажі  отримали можливість перевірити свої сили у змаганнях з сильними суперниками, адже всього у Міжнародному турнірі з адаптованого веслування взяли участь 8 країн, які постійно змагаються за призові місця на кубках та чемпіонатах світу. 
 
Кожен із учасників змагань від України повернувся додому з високими нагородами: 2 золоті нагороди у екіпажу «четвірка змішана» (Павло Горбонос, Олена Пухаєва, Володимир Шарубін, Володимир Козлов, Катерина Морозова), 2 золоті нагороди в особистому доробку Лисенко Алли. Володимир Козлов і Катерина Морозова представляли в екіпажі Херсонську область.
 
У парного змішаного екіпажу у складі Ірини Кириченко та Дмитра Іванова 2 срібні нагороди. Срібло також і в особистому заліку в Андрія Кривчуна; він же  - володар бронзової медалі.

Виступ збірної команди України у цьому турнірі був також важливим і з огляду на підготовку до Кубку світу, який пройде з 25 по 29 травня у м. Мюнхені (Німеччина), а також до чемпіонату світу 2011 року у м. Блед (Словенія).
Відтепер залишається з нетерпінням очікувати майбутнього Кубку світу, де будуть представлені екіпажі усіх країн-лідерів академічного веслування і конкуренція буде більшою, відтак, і самі змагання будуть більш захоплюючими.
 
Прес-служба НКСІУ


Фото:

Нашi партнери