Сергій Бубка: «Герої року-2013 зовсім скоро отримають спортивний Оскар»

Національний олімпійський комітет України активно готується до проведення Всеукраїнської урочистої церемонії «Герої спортивного року», яка є одним із найбільш очікуваних спортивних свят. Тим більше, що 2013-й подарував багато яскравих та радісних спортивних миттєвостей для українського спорту.

«Не дивлячись на цифру «13» рік став успішним для українського спорту. На чемпіонатах світу та Європи в олімпійських номерах програми наші спортсмени вибороли 21 та 52 нагороди відповідно. Порадували наші юні олімпійці, які на зимових та літніх Європейських юнацьких олімпійських фестивалях у Брашові та Утрехті завоювали 17 медалей. Вдало виступили неолімпійці та паралімпійці. Для Національного олімпійського комітету рік також виявився вдалим. В рамках престижної Премії креативного спорту НОК України був визнаний найкращим Олімпійським комітетом світу у пропаганді спорту та олімпійських цінностей. На високому рівні в Україні були проведені чемпіонат світу з художньої гімнастики, юнацький чемпіонат світу з легкої атлетики, чемпіонат світу з боксу серед юніорів, чемпіонат Європи з баскетболу до 16 років», - наголосив головний олімпієць країни.

Вже 27 грудня завершується перший етап відбору домінантів Церемонії - опитування представників засобів масової інформації України щодо визначення кращих з розширеного списку героїв у спортивному 2013-му році.

Трійки претендентів в кожній номінації, що сформуються за підсумками заповнених представниками ЗМІ анкет, буде оголошена вже на початку 2014-го. А вже згодом, під час засідання Української Академії Спорту, яка створена у 2007 році за ініціативи Сергія Бубки і до якої увійшли легендарні спортсмени, що завершили активну спортивну діяльність та залишили визначний слід в олімпійській історії, шляхом таємного голосування будуть визначені переможці у кожній з 12 номінації. Безпосередньо під час самої церемонії «Герої спортивного року», запланованої на квітень, і будуть оголошені володарі спортивного Оскару.

«Впевнений, що на будь-якому етапі голосування буде важко визначити найдостойніших. Цей рік дійсно став особливим для наших атлетів, тим цікавішим і захоплюючим буде фінальний результат і сама церемонія», - зазначив президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка.

Довідково. Всеукраїнська урочиста церемонія «Герої спортивного року» – це щорічна церемонія, яка вже ввосьме збере разом Олімпійських чемпіонів і призерів всіх часів, фахівців та тренерів, усіх тих, хто працює на благо українського спорту.
Звання лауреатів спортивного Оскара присуджується спортсменам та тренерам, які впродовж року тріумфували на олімпійських та світових спортивних аренах і гідно захищали кольори національного прапору України, а також спортивним організаторам, чий внесок у розвиток вітчизняного спорту визнається найвагомішим.
Ексклюзивні статуетки будуть вручені у таких номінаціях:
• Найкращий спортсмен року;
• Найкраща спортсменка року;
• Найкращий тренер року;
• Найкраща команда року (збірна);
• Найкраща команда з ігрових видів спорту (переможець буде визначений Українською Академією Спорту);
• Сенсація року;
• Найкращий спортивний організатор року;
• Сильні духом (паралімпійські види спорту);
• Разом із олімпійцями (неолімпійські види спорту),
• Олімпійська надія України;
• Спортивна слава України (переможець буде визначений Українською Академією Спорту),
• Народний вибір (переможець буде оголошений під час церемонії за підсумками голосування, яке проходитиме на офіційному сайті НОК України та в групах «НОК України/Олімпійська команда» у соціальних мережах).
 
За доброю традицією під час Церемонії будуть вручені спеціальні нагороди та буде ще чимало сюрпризів, які готують організатори.

НОК України


Фото:

Нашi партнери