Засідання колегії управління у справах сім"ї, молоді та спорту Херсонської облдержадміністрації

10 серпня 2011 року відбулось засідання колегії  управління у справах сім’ї, молоді та спорту Херсонської облдержадміністрації під головуванням начальника управління Олега Кравця.

З доповіддю про стан та перспективи розвитку  дитячо-юнацького спорту в області виступив заступник начальника управління, начальник відділу з питань фізичної культури та спорту Юрій Семченко, який детально зупинився на роботі дитячо-юнацьких спортивних шкіл всіх районів і міст області, відзначивши  їх позитивні і негативні  сторони діяльності за 2010 рік.

За підсумками обговорення питання з метою активізації розвитку фізичної культури і спорту в області колегією прийнято рішення  щодо недопущення закриття, ліквідації, перепрофілювання дитячо-юнацьких спортивних шкіл, необґрунтованого скорочення тренерів-викладачів, збільшення чисельності учнів дитячо-юнацьких спортивних шкіл до  13  % від загальної чисельності учнівської молоді до 18 років (середньоукраїнський рівень), підвищення ефективності роботи дитячо-юнацьких спортивних шкіл, а саме підготовки спортсменів від масових розрядів до спортсменів вищих категорій, членів збірних команд України, збільшення витрат на ремонт та реконструкцію спортивних споруд, придбання спортивного інвентарю і обладнання, на навчально-тренувальну роботу дитячо-юнацьких спортивних шкіл в обсязі не менше 10 % від загальних видатків на їх утримання.

У роботі колегії взяли участь керівники структурних підрозділів у справах  сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрацій та міськвиконкомів, голови обласних рад фізкультурно-спортивних товариств, директори дитячо-юнацьких спортивних шкіл  м. Херсона.

Довідково.
За матеріалами статистичної звітності у сфері фізичної культури і спорту за 2010 рік в області функціонує 50 дитячо-юнацьких спортивних   шкіл  різних  типів  і  форм  власності (далі - ДЮСШ),  з  них 6  мають  вищу  категорію  та  статус  спеціалізованих  дитячо-юнацьких  шкіл  олімпійського резерву (обласна СДЮШОР з вільної боротьби Херсонської обласної ради КПФСТ "Колос", СДЮШОР з боксу  Херсонської  обласної організації фізкультурно-спортивного  товариства "Україна", СДЮШОР з веслування на байдарках і каное  Херсонської обласної організації фізкультурно-спортивного товариства "Україна", СДЮШОР № 2  управління  у справах  сім"ї,  молоді  та  спорту  Херсонської  облдержадміністрації, СДЮШОР з футболу "Кристал", СДЮШОР 1  яхт-клубу  ВМС  України), 8  мають  першу  та  18  другу  категорію.

У системі резервного спорту функціонує комунальний заклад «Херсонська школа вищої спортивної майстерності» Херсонської обласної ради, спеціалізований навчально-виховний комплекс спортивного профілю „Загальноосвітня школа-інтернат ІІ-ІІІ ступеня – вище  училище фізичної  культури”  Херсонської  обласної  ради  з  філією  у м. Скадовську, 3 дитячо-юнацькі клуби фізичної підготовки.

Всього в ДЮСШ області навчається 14423 учнів, що на 1505 учнів менше ніж у минулому звітному періоді і становить 11,9 % від загальної чисельності учнівської молоді до 18 років (середньоукраїнський показник -   13 %).

У ДЮСШ працюють 224  відділення з видів спорту з 39 видів спорту, з яких 25 – олімпійські.

Зі спортсменами ДЮСШ працюють 612 тренерів, з яких 384 (62,7 %) - штатні при (середньоукраїнський показник - 61,0 %). В олімпійських видах спорту працює 536 тренерів (87,6 % від загальної чисельності), з них штатних – 338 тренерів (88 %).

У 2010 році 394 учням ДЮСШ  присвоєно І розряд, 156 учнів виконали норматив кандидата у майстри спорту України,(олімпійські види спорту – 111), звання майстра спорту України присвоєно 29 учням, (олімпійські види спорту – 22 ), 7 майстрів  спорту  України  міжнародного  класу (олімпійські види спорту – 5 ). 
Крім того, підготовлено 4578 спортсменів масових розрядів (олімпійські види спорту – 4117).


Фото:

Нашi партнери