У загальноосвітніх навчальних закладах та дитячо-юнацьких спортивних школах міста та області пройшов Всеукраїнський олімпійський тиждень

З 5 по 11 вересня 2011 року в загальноосвітніх навчальних закладах та дитячо-юнацьких спортивних школах міста Херсона і Херсонської області проходив Всеукраїнський олімпійський тиждень, який мав на меті пропаганду здорового способу життя, поширення ідей олімпізму,  розвиток олімпійського руху в Україні шляхом залучення якомога більшої кількості дітей, юнацтва та молоді до занять спортом.

Так, протягом тижня у загальноосвітніх навчальних закладах міста було проведено тематичні уроки та зустрічі з уславленими та провідними спортсменами, тренерами, ветеранами спорту, в яких брали участь понад 7 тис. дітей. Серед почесних гостей були: чемпіон літніх Олімпійських ігор 1980 року в м. Москві Сергій Пострєхін, заслужений майстер спорту з веслування на байдарках і каное, срібний призер літніх Олімпійських Ігор 1988 року в м.Сеулі Сергій Кірсанов, заслужені майстри спорту з академічного веслування, срібні призери Олімпійських ігор 1988 року в м. Сеулі Микола Комаров та Павло Гурковський, дворазовий бронзовий призер Олімпійських ігор з баскетболу Олександр Сальников.

У рамках проведення Олімпійського тижня у м.Херсоні 10-11 вересня поточного року на стадіоні „Мастер С” відбулись змагання з армреслінгу, перетягування канату, футболу серед дівчат 1993-95 року народження та міні-футболу серед юнаків збірних команд юнаків 1993-96 року народження; в с.Залізний порт відбувся 3-9 вересня традиційний дитячо-юнацький турнір пам’яті олімпійського чемпіона Валерія Гоборова в якому взяли участь 11 команд юнаків 1995-96, 1997-98 року народження. Призи юним баскетболістам вручав Олімпійських ігор з баскетболу Олександр Сальников, 9-11 вересня с.Залізний порт за участю 20 команд відбулись змагання з баскетболу ІV Всеукраїнські спортивні ігри ветеранів в п’яти вікових категоріях.
Крім того, 10 вересня 2011 року на спортивних об’єктах та в місцях масового відпочинку м.Херсона відбулись наступні спортивно-масові заходи: міська спартакіада серед колективів фізкультури з 8 видів спорту, змагання з тенісу серед любителів, відкриті міські змагання з пляжного волейболу, та інші.
Всього по області у вищезазначених заходах взяли участь понад 20 тис. спортсменів, тренерів, любителів та прихильників спорту.


Фото:

Нашi партнери