Перерваний політ Олександра Береша

12 жовтня 1977 р. народилась майбутня зірка української і світової гімнастики Олександр Береш. Йому мало б виповнитись 34 роки…
Цього дня, за ініціативи міського голови та вдови Олександра Береша Світлани, спеціалістами архівного відділу міської ради в холі адмінбудівлі виконавчого комітету міської ради вперше організовано виставку, присвячену річниці з дня народження срібного призера Олімпійських ігор, абсолютного чемпіона світу та Європи Олександра Береша.

Серед експонатів: близько 80 медалей, 14 грамот і відзнак, 15 кубків і сувенірів, особисті фото. Як розповів начальник архівного відділу міської ради Михайло Прокопчук, експонати до архіву були передані вдовою спортсмена та Херсонським обласним краєзнавчим музеєм. Майбутнього року до уваги херсонців планують запропонувати розширену виставку пам’яті О. Береша і зробити її традиційною.

На початку урочистого відкриття виставки гостям продемонстрували фільм «Перерваний політ», якій зібрав в собі фото- і відеохроніки з особистого та спортивного життя спортсмена.
З промовами до зібрання звернулись перший тренер Олександра Береша Ігор Писаренко, заступник директора Вищого училища фізичної культури Валентина Богатирьова та ін.
«Незважаючи на молодий вік, Олександр Береш став справжньою легендою спорту, взірцем для наслідування, еталоном і яскравим підтвердженням того, що талант і самовіддана праця – це головні сходинки до успіху. Він прославив себе, своїх близьких і наше місто», - зазначив у своєму виступі заступник міського голови Сергій  Черевко.

Світлана Береш запросила всіх херсонців відвідати традиційний Міжнародний турнір Олександра  Береша, що проходитиме у Вищому  училищі фізичної культури 29-30 жовтня 2011 р. за участі найкращих гімнастів України і зарубіжжя.


Фото:

Нашi партнери