Оголошений маршрут Олімпійського вогню літніх Ігор-2012

7 листопада в Лондоні представлений маршрут естафети Олімпійського вогню літніх Ігор 2012 року, які пройдуть у столиці Великобританії з 27 липня по 12 серпня наступного року. Він складений спеціально так, щоб якомога більше людей могли його побачити на власні очі.

Вогонь буде традиційно запалено в грецькій Олімпії від променів сонця, а потім доставлений до Великобританії на літаку.

За 10 тижнів Олімпійський вогонь пронесуть близько восьми тисяч факелоносців. Учасники естафети подолають на своєму шляху 1 тисячу 18 населених пунктів. Протяжність маршруту складе понад 12,8 тис км. Естафета вогню стартує 19 травня 2012 на мисі Лендс-Енд («Край землі») і буде перевозитися на різноманітних транспортних засобах: на літаку, кораблі, поїзді, трамваї, на фунікулері, повітряній кулі, велосипеді та мотоциклі.

Вогонь побуває в найвідоміших туристичних місцях Сполученого Королівства: в доісторичному кам'яному комплексі Стоунхендж в Англії, на озері Лох-Несс в Шотландії, на найвищій горі Уельсу Сноудон, в Північній Ірландії.

На останньому тижні естафети Вогонь побуває у всіх районах Лондона.

Фінішною прямою естафети стане водна подорож Вогню вниз по Темзі, від королівського палацу Хемптон-корт до олімпійського стадіону в районі Стратфорд у день відкриття Ігор XXX Олімпіади 27 липня 2012.

НОК України


Фото:

Нашi партнери