Наші у Японії

На минулому тижні в м. Токіо (Японія) завершився ювілейний, Х абсолютний чемпіонат світу з карате кіокушинкай, повідомляє прес-служба Херсонської міської ради.

Чемпіонат проводиться раз на чотири роки. Турнір вважається  висококласним і навіть елітарним,  саме потрапляння до числа його учасників – величезний успіх і велика честь для будь-якого бійця.

23-річний херсонець Олександр Єременко зайняв 7 місце, що є значним досягненням херсонського спорту.
Президент Херсонської обласної федерації східних одноборств, віце-президент Національної федерації кіокушин карате України Сергій Всеволодов розповів, що українська збірна бере участь у Чемпіонаті з 1991 року. «Без зайвої сором’язливості можу стверджувати, що центр розвитку цього виду спорту в нашій країні, вже двадцять років перебуває саме в нашому місті», - наголосив С. Всеволодов. Він повідомив, що саме херсонські спортсмени підтверджують свій найвищий клас, регулярно перемагаючи в змаганнях європейського рівня.
Цьогорічний  чемпіонат взагалі став знаковим для Херсона й України, адже вперше в історії національна делегація була представлена в Японії відразу п'ятьма учасниками, з яких четверо були херсонцями, а п'ятий, представник Запоріжжя, починав свій спортивний шлях у місті Херсоні.

Всі четверо херсонців здобули право брати  участь у важких європейських двобоях, а Сашко Єременко, ставши навесні переможцем чемпіонату Європи в Падуї (Італія), одержав ще й звання майстра спорту міжнародного класу.

Як розповів С. Всеволодов, виступ херсонця зробив справжній фурор. У двобої з прославленим чемпіоном Кентаро Танаки херсонець не тільки не здався на милість японського кумира, але й по всіх статтях його перевершив!


Фото:

Нашi партнери