Україна отримала Євробаскет-2015

Україна отримала право на проведення чемпіонату Європи з баскетболу серед чоловічих збірних у 2015 році. Відповідне рішення Ради ФІБА Європа оголосив сьогодні, 18 грудня, в Мюнхені президент організації Олафур Рафнссон.
Конкурентами України були баскетбольні асоціації Франції, Німеччини, Італії і Хорватії, але незабаром вони ухвалили рішення відкликати свою спільну заявку на проведення Євробаскету-2015 у зв'язку з невдоволенням певними моментами конкурсної процедури.

Наша держава пропонує для проведення першого в своїй історії чемпіонату Європи з баскетболу найбільші міста країни: Одесу, Дніпропетровськ, Донецьк, Львів, Харків і Київ.
Українську делегацію в Мюнхені представляли віце-прем'єр-міністр України - міністр інфраструктури Борис Колесников, президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка, президент Федерації баскетболу України Олександр Волков, директор турніру УЄФА Євро-2012 в Україні Маркіян Лубківський, головний тренер збірної України з баскетболу Майк Фрателло, український баскетболіст, дворазовий чемпіон НБА Станіслав Медведенко, голова Державної служби молоді та спорту України Равіль Сафіуллін.

Довідково. Чемпіонат Європи з баскетболу - міжнародний турнір серед європейських чоловічих збірних, що проводиться раз на два роки під егідою ФІБА. Перший турнір був проведений в 1935 році в Швейцарії.

НОК України 


Фото:

Нашi партнери