Напередодні Року Спорту в Києві вшанували найвизначніших спортсменів та тренерів України всіх часів

23 грудня 2011 року в Колонній залі Київської міської державної адміністрації відбулася урочиста зустріч "ЕСТАФЕТА СПОРТИВНИХ ПОКОЛІНЬ" - вшанування найкращих спортсменів та тренерів України всіх поколінь.

Серед понад 250 держав земної кулі Україна входить до числа країн-лідерів світового спорту! За 58-річний період участі в Олімпійських іграх українські спортсмени завоювали  603 медалі,  з них: 231 золота,  167 срібних і 205 бронзових. Більше ста олімпійських нагород здобули наші співвітчизники за часи незалежності!
У передноворічній зустрічі взяли участь еліта українського спорту: чемпіони та рекордсмени світу та Європи, переможці Олімпійських, Паралімпійських і Дефлімпійських ігор всіх часів, І Юнацьких Олімпійських ігор, Всесвітніх ігор з неолімпійських видів спорту, кандидатів на участь у ХХХ літніх Олімпійських іграх, їх наставників.

Серед них легенди українського спорту  - Лариса Латиніна, Володимир Голубничий, Зінаїда Турчина, Валерій Борзов, Ігор Коробчиснький, Ольга Бризгіна, Богдан Макуц, Стелла Захарова, Віктор Петренко, Ганна Литвиненко, Ельбрус Тедеєв, Володимир Волков, Лілія Подкопаєва, Василь Ломаченко, Ірина Мерлені, Артур Айвазян, Ірина Зверинська та багато-багато інших. 

На святкове дійство завітали державні діячі, політики: прем’єр-міністр України Микола Азаров, міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник, Голова Державної служби молоді та спорту України Равіль Сафіуллін, перший заступник Голови Служби Сергій Глущенко, заступник Голови Служби  Вадим Сисюк та інші. Участь у заході також взяли колишні керівники спортивної галузі: міністри та голови Держкомспорту в минулому.

Головна мета зустрічі: віддати данину поваги спортсменам і тренерам, які захищали спортивну честь України, примножували її славу в різні епохи, підтримати спадкоємність спортивних поколінь напередодні прийдешнього Року спорту в Україні – 2012-го.

2011-й – рік напередодні ЄВРО-2012, рік передолімпійський, важливий і в плані результатів (здобуття ліцензій на олімпійські ігри), і в плані підготовки, і в плані розуміння перспектив виступу наших спортсменів на Олімпіаді і Паралімпійських іграх в Лондоні.
Цього року в олімпійських видах спорту на чемпіонатах світу українці завоювали 6 золотих нагород .    Чемпіонами світу і героями року стали легкоатлетка Ольга Саладуха з Донецька,  Вікторія Терещук з Луганська (сучасне п'ятиборство).
Неперевершено виступили наші боксери на чемпіонаті світу в Баку: Василь Ломаченко, Тарас Шелестюк, Євген Хитров, Олександр Усик завоювали золото. Це краще досягнення української збірної з боксу за часи незалежності України! Такий успіх був відзначений Президентом України Віктором Януковичем: хлопці, їх тренери  нагороджені державними нагородами.
Право на участь в Олімпійських іграх 2012 року в Лондоні уже отримали 166 українських спортсменів, в 17 видах спорту.
Учасники свята згадували минулі перемоги, переглядали хронікальні кадри різних років, де задокументовані спортивні баталії, спілкувалися. Зустріч пройшла у форматі "Голубого вогника". В програмі також святкові вітання, вручення нагород, концерт зірок української естради.
Видатні спортсмени та тренери були нагороджені пам’ятними медалями ″Спортивна гордість України″.
Організатори свята "Естафета спортивних поколінь" – Державна служба молоді та спорту України за підтримки Київської міськдержадміністрації


Фото:

Нашi партнери