Затверджено Положення про надання спортивній федерації статусу національної

Відповідну постанову № 22 "Про затвердження Положення про надання на конкурсних засадах спортивній федерації  статусу національної та позбавлення такого статусу" Кабінет Міністрів України ухвалив на засіданні  18 січня 2012 року.
Як зазначив, Голова Державної служби молоді та спорту Равіль Сафіуллін, у документі визначено умови проведення конкурсу, порядок надання на конкурсних засадах спортивним федераціям статусу національної спортивної федерації та позбавлення цього статусу. 

Відповідно до документа, статус національної надається лише одній спортивній федерації з відповідного виду спорту.
Для надання спортивній федерації статусу національної та позбавлення такого статусу створюється комісія, що діє як постійний консультативно-дорадчий орган Держмолодьспорту.
Серед критеріїв надання статусу:
- розвиток відповідного виду (видів) спорту на території України;
- членство у відповідній міжнародній спортивній федерації, включеної до переліку, що затверджується Держмолодьспортом з урахуванням пропозицій Національного олімпійського комітету, Спортивного комітету, Національного комітету спорту інвалідів;
- організація і проведення офіційних міжнародних та всеукраїнських змагань;
-  наявність кваліфікованих кадрів (спортсмени, тренери, судді та фахівці, що мають відповідну кваліфікацію і досвід роботи);
- наявність необхідної матеріально-технічної та інформаційної бази, організаційно-методичного забезпечення.
Спортивним федераціям із статусом національної центральний орган виконавчої влади у сфері фізичної культури і спорту делегує повноваження щодо розвитку виду спорту і виключне право представляти вид спорту на офіційних міжнародних змаганнях, а також виключне право на організацію і проведення офіційних змагань.
Прийняття постанови сприяє приведенню нормативно-правових актів центрального органу виконавчої влади у сфері фізичної культури і спорту  у відповідність до норм вимог Закону України "Про фізичну культуру і спорт".      

Текст постанови на офіційній сторінці сайту


Фото:

Нашi партнери