Чемпіонат м. Каховки з футзалу 2011-2012: визначені кращі команди

З 13 грудня 2011 року по 16 лютого 2012 року в спортивному залі Каховської ДЮСШ точилися футзальні баталії чемпіонату та першості міста серед міських команд вищої та першої ліги. За напруженням пристрастей, самовіддачею гравців та емоціям матчі футболістів-аматорів навряд чи поступляться очікуваному влітку в Україні протистоянню кращих європейських збірних на ЄВРО-2012.

Змагання організовані відділом з питань фізичної культури та спорту Каховської міської ради за підтримки  футбольної громадськості міста. У турнірі взяли участь загалом 20 команд (10 - в чемпіонаті вищої ліги та 10 – в першості І ліги), більше 255 спортсменів. Відбулося 18 турів, за 27 ігрових днів  зіграно 180 матчів. Змагання проходили в обох лігах за коловою системою (у два кола). Фахівці та учасники відзначили високий рівень змагань та зрослий рівень підготовки команд-учасниць. На високому організаційному рівні провела змагання суддівська бригада у складі Віктора Чухрая (головний суддя змагань), Юрія Повха, Сергія Кисельова, Олексія Шевченка, Романа Повха.

В обох лігах призери визначились лише в останньому турі, що свідчить про безкомпромісний характер спортивної боротьби серед учасників.

У першості м. Каховки серед команд першої ліги відмінно виступила команда «Акант» (Малокаховка, представник – В.Токарев). Протягом усього турніру команда демонструвала значну перевагу над суперниками, не потерпіла жодної поразки і тільки два матчі завершили унічию, то ж, як підсумок, заслужене І місце та путівка до когорти сильніших команд на чемпіонат наступного року.
Справжній «тріллер» розгорнувся у боротьбі за срібні та бронзові нагороди першості. Після поразки в останньому турі «Атланта» від принципових суперників з «Боксу» (3:5), шанс здобути «срібні» нагороди був у «Сіріуса», але вони не впорались з «Факелом» (3:4) і опинились, у підсумку, за межею призерів. Осічкою суперників скористався «Інтер», який впевнено в останньому матчі переміг аутсайдера «Олімпік» (5:0) Отже, ІІ місце у першій лізі та путівка до класу сильніших у «Атланта» (представник - О.Пенезов), ІІІ місце – у команди «Інтер» (представник - Д.Затолокін).
Команди призери нагороджені почесними кубками та дипломами від організаторів, а всі команди-учасниці відзначені пам’ятними грамотами. Кращі гравці у першій лізі були нагороджені пам’ятними кубками та грамотами від організаторів: Олександр Чинакалов («Атлант») - кращий гравець, Микола Назаров («Інтер») - кращий воротар та Віктор Вітенко («Акант») - кращий бомбардир (53 забитих м’ячі). 

Не менш захоплююче закінчення чемпіонату було у вищій лізі. До останнього туру на перемогу претендували три команди – «Чумак», «Грін Тім» та «ЕККО». Команди, які вже не претендували на нагороди чемпіонату, зуміли в останніх матчах дати справжній бій лідерам.
Команда «ЕККО» з мінімальним рахунком переграла ДЮСШ-1 (3:2) та мала шанси піднятися на другу строчку таблиці, враховуючи, що їх головний конкурент «Грін Тім» протягом майже всієї зустрічі з «Авангардом» поступався у рахунку. «Зелених» у цьому матчі з аутсайдером не влаштовувала навіть нічия. І лише ціною неймовірних зусиль «Грін Тіму» вдалося не тільки вирівняти рахунок, але й наприкінці гри вирвати таку жадану перемогу – 3:2, а з нею і «срібні» нагороди чемпіонату.
А чемпіоном міста з футзалу 2011-2012 стала команда «Чумак» (ПрАТ «Чумак»), яка впевнено здолала «ТРАМ» в заключному матчі змагань (6:1). Чемпіонами у складі переможців стали: Ігор Буковело, Олександр Комарницький, Віталій Глушков, Андрій Дрьомін, Ігор Плотников, Андрій Ткаченко, Леонід Щербина, Павло Чорняєв, Максим Гамалій та Максим Махно. На другому місці – команда «Грін Тім» (представник В.Повстяний), на третьому - «ЕККО» (представник П.Комягін).
Команди-призери та їх учасники нагороджені почесними кубками, грамотами та медалями, а команди-учасниці чемпіонату - грамотами відділу з питань фізичної культури та спорту. Також переможців було відзначено спеціальними призами від ПРАТ «Чумак», які під час церемонії нагородження вручили представники підприємства Олександр Таранішин та Олексій Приходько.
Оргкомітетом також були визначені кращі гравці чемпіонату та нагороджені кубками і грамотами міськспортвідділу та грошовими винагородами від Каховської міської організації Партії регіонів: Віталій Глушков («Чумак») - кращий гравець, Володимир Кобзєв («Молоді регіони») – кращий воротар та Леонід Щербина («Чумак») – кращий бомбардир (29 забитих м’ячів). 



Увага! 26 лютого кращі команди міста («Грін Тім-Чумак» та «ЕККО») візьмуть участь у зональному етапі чемпіонату області з футзалу, який відбудеться у Каховці в спортивному залі ДЮСШ. Також у змаганнях беруть участь команди с.Малокаховки та смт Горностаївки.
Початок змагань о 10.00.


Фото:

Нашi партнери