Ідея запровадити інструкторів з фізичної культури у селах та селищах об'єднала українських парламентарів

21 лютого 2012 року Верховна Рада України ухвалила у першому читанні зміни до Закону України «Про фізичну культуру і спорт», якими передбачається запровадити посаду інструктора з фізичної культури у складі виконкомів сільських і селищних рад, у сільських фізкультурно-спортивних клубах.
За ухвалення законопроекту «Про внесення змін до статті 29 Закону України «Про фізичну культуру і спорт» проголосував 321 народний депутат із 405,  зареєстрованих у сесійному залі.
Законопроектом передбачено запровадити посади інструкторів з фізичної культури у селах та селищах, оскільки там найбільш несприятливі  умови для занять спортом та фізичною культурою, особливо серед молоді. Як зазначено в пояснювальній записці до законопроекту, це пов’язано із дуже слабкою матеріальною базою та з практичною відсутністю у сільській місцевості професійних працівників у сфері фізичної культури та спорту, здатних запровадити відповідний навчально-тренувальний процес, популяризувати заняття фізкультурою, організувати відповідні спортивні змагання тощо.
Як зазначив перший заступник Голови Державної служби молоді та спорту України Сергій Глущенко, коментуючи голосування за законопроект,  спорт вкотре об'єднав депутатський корпус, і це підтверджує, що фізична культура, спорт дійсно спроможні стати спільною, об'єднавчою ідеєю для всіх регіонів нашої країни. Особливої важливості це набуває в Рік спорту та здорового способу життя, яким оголошено 2012-й рік.
Прийняття Закону сприятиме широкому залученню сільського населення до занять фізичною культурою і надасть селищним та сільським радам законодавчі підстави для запровадження посади інструкторів з фізичної культури у разі наявності відповідних коштів у місцевих бюджетах.


Фото:

Нашi партнери