Нижні Сірогози. Кубок пам’яті Юрія Бугаєнка з футзалу

25 років тому у далекому 1987 році спільним рішенням комітету по фізичній культурі і спорту Нижньосірогозького райвиконкому та райкому комсомолу з метою увіковічення пам’яті нашого земляка Юрія Бугаєнка, який 13 жовтня 1984 року загинув при виконанні службових обов’язків у Демократичній республіці Афганістан було започатковано проведення розіграшу Кубку району з волейболу, присвяченого його пам’яті.
Для проведення цих змагань в с. Першопокровка, в якому народився, проживав та похований Юрій Бугаєнко, було споруджено два волейбольних майданчики. І саме тут, щорічно, на День молоді проходили ці змагання. Починаючи з 1990 року за ініціативи громадськості проходить розіграш Кубку з футзалу і його проведення перенесено на лютий.
Цього року  Кубок відбувся 18 лютого на базі Нижньосірогозької ЗОШ І-ІІІ ступенів, а його учасниками стало дев’ять команд: «Освіта», «Удар», «Ветеран», «Держслужба» (Нижні Сірогози), «Хлібороб» (Нижні Торгаї), а також збірні сіл Дем’янівки, Першопокровки, Нижніх Торгаїв та Верхніх Сірогоз.
Після хвилини мовчання на знак вшанування пам’яті Юрія Бугаєнка з  привітанннями до присутніх звернулися  голова райдержадміністрації Олександр Шилкін, голова районної ради Володимир Мельничук  та голова районної громадської спілки ветеранів Афганістану (воїнів- інтернаціоналістів) Юрій Кривцов. Від імені Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Юрій Кривцов вручив медаль «За громадянську мужність» начальнику відділу у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації Олегу Кутіщеву.

Змагання проводилися за системою вибування після першої поразки. Тож у  півфінальних іграх упевнену перемогу над «Освітою» отримала команда «Удар», а у другій грі верхньосірогозці після пробиття серії шестиметрових післяматчевих ударів отримали перемогу над командою держслужбовців. Таким чином, у фіналі зустрілися команди «Удар» та збірна Верхніх Сірогоз.
Другий рік поспіль перемогу і титул володарів перехідного Кубку здобули гравці «Удару», в складі: Сергія Ружицького, Олега Ружицького, Євгена Куракова, Олександра Баєва, Олександра Матюхи, Вадима Булгакова, представник Юрій Сердюк. Вони отримали перехідний Кубок і грамоти відділу у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації.
Кращими футзалістами визнано Сергія Ружицького та Володимира Кравченка, їх нагороджено пам’ятними призами.

Після завершення змагань делегація у складі Олега Кутіщева, Богдана Іванюка, Юрія Кривцова та Миколи Міщенка, разом з Першопокровським сільським головою Євгеном Васильченком поклали квіти на могилу Юрія Бугаєнка. У сільському музеї відбулася зустріч з сестрою Юрія – Людмилою Гурківською.


Фото:

Нашi партнери