Поради батькам. Кращий спорт для дитини....

Як би банально не звучало, але плавання - самий оптимальний варіант при виборі дитячої спортивної секції. Для вашого малюка  це буде кращим стартом. Причин, за якими варто відвести дитину в басейн, безліч.
У першу чергу, це найменш травмонебезпечний вид спорту, що підходить як хлоп'ятам, так і дівчатам. До того ж,  займатися ним можна із самого народження. І хоча різним стилям дітей навчають із трьох років, навіть просте плавання сприяє зміцненню здоров'я, тренує абсолютно всі групи м'язів, загартовує й зміцнює імунітет.
Плюсом стануть і придбані навички, які обов'язково знадобляться дитині  в житті. Часто плавання навіть призначають як лікувальну процедуру при неврологічних патологіях. А здатність води розвантажувати хребет використовують при лікуванні й профілактиці сколіозів, плоскостопості, уроджені кривошиї й рахіті.
Важливо! Але, незважаючи на універсальність і величезну користь не всі діти можуть займатися плаванням. Якщо у дитині  шкірні захворювання, травма тазостегнових суглобів, уроджений порок серця або хвороби, супроводжувані судорогами, від басейну прийдеться  відмовитися


Фото:

Нашi партнери